Apple paskelbė antro 2018 metų ketvirčio rezultatus

Temos: Apple, Statistika
Apple finansiniai rezultatai

„Apple“ paskelbė antrojo 2018 metų kompanijos fiskalinių metų ketvirčio finansinius rezultatus.

JAV technologijų gigantė „Apple“ pranešė praėjusį ketvirtį ketvirtadaliu padidinusi pelną ir pristatė naują 100 mlrd. JAV dolerių vertės akcijų išpirkimo planą, sumažinusi nerimą dėl „iPhone“ gamintojos perspektyvų ir galimo neigiamo įtampos JAV ir Kinijos prekybos santykiuose poveikio.

„Apple“ skelbia, kad kovo 31 dieną pasibaigusio antrojo įmonės finansinio ketvirčio metu jos pelnas padidėjo 25,3 proc. iki 13,8 mlrd. JAV dolerių, o įplaukos išaugo 15,6 proc. iki 61,1 mlrd. JAV dolerių.

„iPhone“ pardavimai, kurie sudaro beveik du trečdalius įmonės įplaukų, praėjusį ketvirtį padidėjo iki 52,2 mln. vienetų. Analitikai prognozavo, kad kompanija per ketvirtį parduos vidutiniškai 53 mln. išmaniųjų telefonų.

„Global Data Retail“ vadovas Neil Saunders teigė, kad: „Telefonų pardavimai, skaičiuojant vienetais, augo kur kas lėčiau, palyginti su augimo tempu, kuris paprastai pasiekiamas rinkoje pristačius naujus telefonų modelius, ir tai rodo, kad telefonų pakeitimo ciklas ilgėja.“

„Apple“ vadovas Tim Cook pareiškė, kad neseniai pristatytas „iPhone X“ praėjusį ketvirtį buvo itin populiarus telefonų pirkėjų rinkose, įskaitant pagrindines rinkas, tokias kaip Kinija.

„Apple“ finansinės ataskaitos „Kitų produktų“ skiltyje slepiasi „AirPods“, „Apple TV“, „HomePod“, „Apple Watch“, „Beats“, produktų, „iPod touch“ ir kitų gamintojų priedų, kuriais prekiauja kompanija, pardavimų rezultatai. Šie, „Kiti produktai“ kompanijai atnešė beveik 4 mlrd. JAV dolerių pajamas ir lyginant su tuo pačiu pernai metų laikotarpiu ūgtelėjo 38 proc. Dėvimos elektronikos atneštos pajamos išaugo beveik 50 proc. Tim Cook sakė, kad dabar dėvimos elektronikos verslas yra „Fortune 300“ kompanijos dydžio.

2014 metų spalį JAV startavusi „Apple Pay“ paslaugos naudojimasis, lyginant su tuo pačiu pernai metų laikotarpiu išaugo trigubai. Tai rodo išaugusį jos populiarumą tokiose šalyse kaip: Australija, Brazilija, Kanada, Kinija, Japonija, Rusija ir JK. Finansinių rezultatų pristatimo metu „Apple“ CEO Tim Cook pasakė, kad poros ateinančių mėnesių bėgyje „Apple Pay“ paslauga pradės veikti Norvegijoje, Lenkijoje ir Ukrainoje.

2018 q2 iPhone pardavimai (mln. vnt.) 2018 q2 iPad pardavimai (mln. vnt.) 2018 q2 Mac pardavimai mln. vnt.) 2018 q2 Apple pajamos mlrd. JAV dolerių. 2018 q2 Apple pajamos pagal produktą ir regioną.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų