Kaip pašalinti ir paslėpti System Preferences piktogramas macOS

„System Preferences“ aplikacija „macOS“ tai įvairių sistemos ir tarnybų, tame tarpe ir trečių šalių, nustatymų rinkinys. Tam tikrais atvejais gali būti naudinga joje esančias piktogramas paslėpti ar pašalinti ten per klaidą užsilikusias.

Dauguma piktogramų „System Preferences“ aplikacijoje „macOS“ yra įdiegiamos kartu su sistema ir negali iš ten būti pašalintos, tačiau jos gali būti paslėptos. Kai kurios trečių šalių aplikacijos įdiegtos „macOS“, įdiegia apatinėje „System Preferences“ lango dalyje matomą savo piktogramą. Kartais nutinka taip, kad ta piktograma lieka „System Preferences“ net ir pašalinus tą aplikaciją iš sistemos. Žemiau parašysiu kaip paslėpti sistemos nustatymų ar ištrinti trečių šalių piktogramas iš „System Preferences“.

Kaip paslėpti su sistema įdiegtas System Preferences piktogramas

  1. Atidarykite System Preferences aplikaciją „Mac“ kompiuteryje. Tai padaryti galite spustelėję ant „System Preferences“ piktogramos „Dock“ juostoje, atidarę ją iš „Applications“ aplanko ar paspaudę ant meniu kairėje esančios  piktogramos ir atsidariusiame meniu pasirinkę „System Preferences“.
  2. „System Preferences“ aplikacijos meniu pasirinkite View ir tada Customize…
  3. Šalia kiekvienos piktogramos atsiras langelis su varnele
  4. Nuimkite „vernelę“ nuo piktogramų, kurias norite paslėpti.
  5. Paspauskite „System Preferences“ aplikacijos lango viršuje esantį mygtuką Done.
Kaip paslėpti su macOS įdiegtas System Preferences piktogramas

Kaip ištrinti trečių šalių nustatymų piktogramas iš System Preferences

  1. Atidarykite System Preferences aplikaciją „Mac“ kompiuteryje. Tai padaryti galite spustelėję ant „System Preferences“ piktogramos „Dock“ juostoje, atidarę ją iš „Applications“ aplanko ar paspaudę ant meniu kairėje esančios  piktogramos ir atsidariusiame meniu pasirinkę „System Preferences“.
  2. Atsidariusiame „System Preferences“ aplikacijos lange raskite trečių šalių aplikacijos, kurią norite panaikinti, piktogramą.
  3. Spragtelėkite ant tos piktogramos dešiniu pelės klavišu.
  4. Ekrane pasirodys vienos eilutės kontekstinis meniu su užrašu Remove “[aplikacijos pavadinimas]” Preference Pane — paspauskite ant jo.
  5. Įveskite kompiuterio administratoriaus paskyros slaptažodį.

Šis būdas turi veikti su daugeliu trečių šalių aplikacijų piktogramomis. Tačiau, jei jūsų pasirinktos trečių šalių aplikacijos piktograma taip neišsitrina, ar jums priimtinesnis rankinis jos panaikinimo būdas — skaitykite kaip tai padaryti žemiau.

Rankinis būdas skirtas ištrinti trečių šalių aplikacijų piktogramas iš System Preferences

  1. Atidarykite Finder aplikaciją
  2. „Finder“ meniu pasirinkite Gopaspauskite Alt ⌥ klavišą ir tada pasirinkite Library.
  3. „Library“ aplanke pereikite į PreferencePanes aplanką.
  4. Raskite su jūsų norima ištrinti „System Preferences“ piktograma susijusį .prefPane failą.
    Jei tokio failo nematote: iš „Finder“ aplikacijos meniu pasirinkite GoGo to Folder… → atsidariusiame lange įveskite /Library/PreferencePanes ir paspauskite Go mygtuką. Paieškokite susijusio .prefPane failo šiame aplanke.
  5. Radę reikiamą .prefPane failą, paspauskite ant jo dešinį palės mygtuką ir pasirodžiusiame kontekstiniame meniu pasirinkite Move to Trash.
  6. Perkraukite Mac’ą.
Kaip rankiniu būdu ištrinti trečių šalių aplikacijų įdiegtas System Preferences piktogramas
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų