Kaip peržiūrėti įsigytų iOS aplikacijų istoriją

Jei kada bandėte pažiūrėti įsigytų aplikacijų istoriją „iOS“ įrenginyje – tikriausiai pamenate, kad dar visai neseniai to padaryti nebuvo įmanoma.

Dar visai neseniai norint peržiūrėti įsigytų „iOS“ aplikacijų istoriją reikėjo kompiuterio ir jame įdiegtos „iTunes“ aplikacijos. Techniškai, peržiūrėti tai ką esate įsigiję buvo galima ir „iOS App Store“, tačiau ši funkcija buvo labiau skirta pakartotinam aplikacijos atsisiuntimui, o ne informacijos apie įsigyta aplikaciją atvaizdavimui.

Kaip pažiūrėti iOS aplikacijų įsigijimo istoriją iPhone ar iPad

Neseniai viskas pasikeitė ir detalią informaciją apie įsigytas aplikacijas (nemokamos aplikacijos taip pat įsigyjamos) galima peržiūrėti tiesiog „iOS“ įrenginyje.

  1. Atidarykite Settings aplikaciją ir paspauskite ant pačiame sąrašo viršuje esančios eilutės, greičiausiai tai bus eilutė su jūsų vardu.
  2. Paspauskite ant iTunes & App Store
  3. Paspauskite ant lango viršuje esančio jūsų Apple ID. Šiame žingsnyje daugelis net ir ilgamečių „Apple“ asų savarankiškai bandydami rasti prenumeratos atsisakymo būdą suklumpa, nes šalia elektroninio adreso — Apple ID nėra rodyklės į šoną >, kuri įprastai pažymi jog paspaudus ant tos eilutės bus pateiktos papildomų nuostatų parinktys.
  4. Pasirodžiusiame lange pasirinkite View Apple ID ir prisijunkite įvesdami slaptažodį, arba autentikuokitės „Touch ID“ pagalba jei naudojate „iPhone 6s“-„iPhone 8“ telefonus arba du kartus paspauskite pagrindinį mygtuką ir mestelėkite meilų žvilgsnį į savo telefoną jei naudojate „iPhone X“.
    Jei naudojate „Family Sharing“, įsigyto turinio istorijoje matysite tik tai, kas buvo įsigyta naudojant jūsų „Apple ID“. Norėdami pamatyti kas įsigyta su kitų šeimos grupės narių „Apple ID“ — prisijunkite su jų „Apple ID“.
  5. Sąraše raskite Purchase History ir paspauskite ant šios eilutės.

Įsigytas turinys yra surūšiuotas pagal įsigijimo datą. Sąraše galite matyti „Pending“ skirsnį — už jame minimą turinį nuo kortelės pinigai dar nėra nuskaičiuoti. Pagal nutylėjimą rodoma paskutinių 90-ties dienų istorija. Jei norite matyti kitokio laikotarpio istoriją paspauskite ant Last 90 Days ekrano viršuje ir pasirinkite kitą laikotarpį.

Paspaudus ant > piktogramos esančios dešiniau aplikacijos pavadinimo — galima peržiūrėti detalią įsigijimo sąskaitos informaciją, tame tarpe ir datą bei užsakymo ID. Jei sąskaitos suma yra didesnė nei 0,00 — galite paspausti ant Resend ekrano apačioje ir sąskaita bus atsiųsta elektroniniu paštu dar kartą.

Kaip pažiūrėti iOS aplikacijų įsigijimo istoriją Mac ar PC

Norėdami „iOS“ aplikacijų įsigijimo istoriją pažiūrėti „Mac“ kompiuteryje ar PC:

  1. Atidarykite kompiuteryje „iTunes“ aplikaciją
  2. Prisijunkite su savo „Apple ID“
  3. Iš aplikacijos meniu pasirinkite AccountView My Account Mac iTunes → View My Account
  4. Paskyros informaciniame puslapyje raskite Purchase History skirsnį.
  5. Paspauskite See All esantį dešiniau „Most Recent Purchase“ [data] užrašo. Įsigytų iOS aplikacijų sąrašo peržiūrėjimas iTunes → spauskite ant See All

Įsigytas turinys yra surūšiuotas pagal įsigijimo datą. Sąraše galite matyti „Pending“ skirsnį — už jame minimą turinį nuo kortelės pinigai dar nėra nuskaičiuoti. Pagal nutylėjimą rodoma paskutinių 90-ties dienų istorija. Jei norite matyti kitokio laikotarpio istoriją paspauskite ant Last 90 Days ekrano viršuje ir pasirinkite kitą laikotarpį.

Įsigytų iOS aplikacijų sąrašas ir detali informacija

Paspaudus ant „Order ID“ numerio — galima peržiūrėti detalią įsigijimo sąskaitos informaciją, tame tarpe ir datą bei užsakymo ID. Jei sąskaitos suma yra didesnė nei 0,00 — galite paspausti ant Resend ekrano apačioje ir sąskaita bus atsiųsta elektroniniu paštu dar kartą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Nė nešovė mintis kada pasižiūrėti šią istoriją, nes tikras iphone ir appstore naudotojas esu tik nuo šių metu.

    Tačiau kiek įdomus faktas yra tas, kad šiuo gmail'u kuriuo registruotas icloud ir pan. vartotojas esu nuo 2017, paskambinus į apple support'ą icloud pagal gmail'ą sukurtas 2011 (tiksliau sukurtas ant itunes) ir pagal šitą pamokėlę pamačiau kokie žaidimai tuo metu siųsti, o, bet, tačiau kas dsr įdomiau, tai kad apskritai šis gmail'as sukurtas 2012 m., tai kaip šiuo gmail'u kažkas registruotis prie itunes galėjo. :D

    P. S. Komentaras tik tarp kitko, pasvarstymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų