Kaip Camera aplikacijoje susigrąžinti HDR nustatymus iPhone 8, 8 Plus ir iPhone X

Rugsėjo mėnesį pristatydama „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ir „iPhone X“, „Apple“ taip didžiavosi savo „A11 Bionic“ procesoriumi ir jo galimybėmis apdoroti vaizdo signalą, kad net nutarė kai kurių fotografavimo funkcijų valdymą atiduoti elektronikai.

Tiesiog spragsintiems savo fotoaparatais (kaip žinia „iPhone“ yra vienas populiariausių fotoaparatų pasaulyje) užtenka ir tiesiog nusitaikyti ir spustelėti mygtuką. Rimčiau į fotografiją žiūrintys fotografijos entuziastai mėgsta prieš fotografuojant turėti galimybę vaizdą pritaikyti savo „skoniui“. „iOS 11“ „Apple“ įvedė šiokią tokią korekciją „Camera“ aplikacijoje ir dabar eilė „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ar „iPhone X“ naudotojų joje gali pasigesti HDR mygtuko. „Apple“ mano, kad jos „A11 Bionic“ toks sumanus ir taip puikiai apdoroja vaizdą, kad nutarė atjungti HDR funkciją „Camera“ aplikacijoje. Gerai, kad nenusprendė jos visai panaikinti, o tik išjungė.

„iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ar „iPhone X“ savininkai norintys patys nuspręsti kada jiems reikia HDR, o kada ne — šią funkciją gali susigrąžinti.

  • „iPhone 8“, „iPhone 8 Plus“ ar „iPhone X“ atidarykite Settings aplikaciją
  • Pasirinkite Camera
  • Atsidariusio lango apačioje „HDR (HIGH DYNAMIC RANGE)“ skirsnyje išjunkite Auto HDR mygtuką.

Šis veiksmas į „Camera“ aplikaciją grąžins HDR piktogramą ir čia jau patys galėsite nuspręsti ar pasikliauti telefono sumanumu (Automatic) ar naudoti, o gal išjungti HDR funkciją.

Aukščiau aprašyto nustatymo „iPhone 7“ ir ankstesnių „Apple“ telefonų modelių savininkai savo telefonų nustatymuose neras. Kita vertus jiems to ir nereikia, nes jų telefonuose HDR piktogramos iš „Camera“ aplikacijos „Apple“ nepanaikino.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų