Kaip rasti kur palikote automobilį Maps aplikacijos pagalba

Kartais visai praverčia „Apple Maps“ galimybė atsiminti kurioje vietoje paliktas automobilis. Ypač ši funkcija praverčia svetimame mieste.

„Apple Maps“ galimybė prisiminti kurioje vietoje paliktas (priparkuotas) automobilis ir tiesų gali būti labai naudinga. Ypač ji praverčia lankantis svetimame mieste. Pas mus nėra daug tokių vietų kur būtų sunku rasti paliktą automobilį (nors aš sugebu viename Vilniaus prekybos centre retkarčiais jį pamesti). Tačiau svečiuojantis užsienyje, kur nepažįstamos vietos, prekybos centrai keturių ar daugiau „Akropolių“ dydžio su begale aukštų ir nesuskaičiuojamu skaičiumi išėjimų bei milžiniškomis automobilių stovėjimų aikštelėmis. Įsivaizduokite, įneriate į tokį prekybos centrą, atrodo viską įsiminėte, kiek tai yra įmanoma — aplink diena, šviesu. Kol apėjote 1:500 parduotuvės dalį — lauke sutemo, iš parduotuvės išlindote pro dievai žino kokį išėjimą, automobilis nuomotas ir t.t. Tada iš ties pajunti šios žemėlapių aplikacijos privalumą. Tai tik vienas iš visos virtinės pavyzdžių, kai ši funkcija gali išgelbėti nuo porą valandų galinčio trukti „orientacinio žaidimo“.

Norint naudotis automobilio parkavimo įsiminimo paslauga reikia:

Ką įjungti, kad veiktų paslauga

  1. Vietos buvimo nustatymą: SettingsPrivacyLocation Services
  2. Svarbias vietas: SettingsPrivacyLocation ServicesSystem servicesSignificant LocationsSignificant Locations (priklausomai nuo kalbos pasirinkimo — du paskutiniai žingsniai gali būti: Significant placesImportant places)
  3. Parkavimo vietos funkcija: SettingsMapsShow Parked Location (arba Show Parking)
  4. Įsitikinkite, kad telefonas prijungtas prie automobilio Bluetooth ar CarPlay

Po to kai priparkuojate automobilį, „iPhone“ atsijungia nuo automobilio „Bluetooth“„Maps“ aplikacija supranta, kad reikia šią vietą pažymėti kaip automobilio stovėjimo ir uždeda atitinkamą žymą „Maps“ aplikacijoje.

Jei manote, kad vietą, kurioje paliktas automobilis reikėtų nufotografuoti, nes tai Jums padės jį rasti vėliau — paspauskite ant automobilio piktogramos Apple Maps: priparkuoto automobilio piktograma „Maps“ aplikacijos žemėlapyje.

Jei norite rasti priparkuotą automobilį Maps aplikacijos pagalba

  1. Atidarykite „Maps“ aplikaciją
  2. Jei žemėlapyje nematote priparkuoto automobilio piktogramos Apple Maps: priparkuoto automobilio piktograma
  3. Paspauskite aplikacijos paieškos lauke ir tada iš rekomendacijų sąrašo pasirinkite Parking
  4. Paspauskite ant Directions (arba Routes) mygtuko ir pasirinkite kaip norite nukakti iki automobilio: Car (automobiliu), Walk (pėsčiomis), Transport (viešuoju transportu).
  5. Pasirinkite tinkamą maršrutą ir paspauskite Next
Jei automobilį planuojate palikti ilgesniam laikui (parai ar ilgiau), geriau tą vietą pasižymėti ir žemėlapyje įdėti į mėgstamas, nes būna, kad daugiau naudojant „Maps“ aplikaciją tų dienų bėgyje — ji tiesiog pamiršta kur palikote automobilį.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų