36-os 2017 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

36-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „iOS 11“ beta 9 ir „iOS 10.3.3“ greičių palyginimai „iPhone 6s“ ir „iPad Air“.
  • Paskutinę vasaros dieną „Apple“ pateikė Europos Sąjungos intelektualios nuosavybės biurui (EUIPO) paraišką užregistruoti „Apple Pay Cash“ prekiniam ženklui. „Apple Pay Cash“ tai „iMessage“ pagrindu veikianti peer-to-peer mokėjimų paslauga debiutuosianti „iOS 11“. Naujoje „iOS“ įrenginiams skirtoje operacinėje sistemoje integruota „Apple Pay Cash“ paslauga leis autentikuojantis „Apple ID“ (ar veido atpažinimo priemonėmis „iPhone 8“) naudotojams pervesti pinigus į virtualią „Apple Pay“ kortelę saugomą „Wallet“ aplikacijoje. Pinigai kortelėje gali būti panaudoti perkant „Apple“ parduotuvėse, internete ar pervesti į banko sąskaitą. Paraiška prekės ženklo „Apple Pay Cash“ registravimui nereiškia, kad šia paslauga Europoje bus galima naudotis iš karto po to kai po „iOS“ pristatymo ji pradės veikti JAV. Tačiau, tai nedidelis žingsnelis priartinantis mus prie dienos kai „Apple Pay Cash“ galėsime naudotis ir mes. „Apple PayCash“ paslauga leidžianti persiųsti pinigus „iMessage“ žinučių pagalba.
  • Praėjusios savaitės pradžioje programišiai įsilaužė į aktorės Selena Gomez „Instagram“ paskyrą ir joje paviešino nuogo jos buvusio vaikino Justin Bieber nuotrauką. Paskyra buvo laikinai uždaryta, nuotrauka ištrinti ir Gomez atgavo jos kontrolę. Tačiau, pasirodo tai buvo tik ledkalnio viršūnė. Praėjus dviem dienom po įsilaužimo Gomez „Instagram“ paskyrą, „The Verge“ pranešė, kad buvo aptikta saugumo spraga leidusi programišiams užvaldyti paslaugos naudotojų duomenis, tame tarpe ir telefonų numerius bei elektroninio pašto adresus. Programišiai teigia turintys daugiau nei 6 milijonų „Instagram“ naudotojų duomenis. Praėjusį penktadienį „Instagram“ paviešino pranešimą, kuriame teigia, kad saugumo spragą užtaisė, tačiau „The Daily Beast“ mano kiek kitaip.
  • Pirmadienį „Apple“ atnaujino „Beats Studio3“ belaides ausines. Naujose 349,99 JAV dolerių kainuojančiose ausinėse įdiegtas W1 procesorius supaprastinantis ausinių susiejimą ir pažangesnė triukšmų slopinimo technologija. „Beats“ tvirtina, kad šių ausinių akumuliatoriai be papildomo įkrovimo leis klausytis muzikos 22 valandas.
    „Beats Studio 3“ belaidės ausinės
  • Nauji su „iPhone 8“, dar vadinamu „iPhone Pro“ ir „iPhone X“ (iPhone dešimt), kaina susiję gandai byloja, kad šio telefono kainos JAV bus tokios: 64GB - 999 USD, 256GB — 1099 USD, 512GB talpos „iPhone 8“ kainuos 1199 USD. Taip pat manoma, kad rugsėjo 12 dieną pristačius naują „iPhone“ modelį, parduotuvėse šis pasirodys ne anksčiau lapkričio. Tačiau tokios kainos UBS analitikams atrodo neįtikinamai ir jie mano, kad bazinis „iPhone 8“ modelis kainuos 900 USD, t.y. beveik šimtu dolerių mažiau.
  • Internete pasirodė SIM kortelių „stalčiukai“, neva skirti „iPhone 8“. Jie tik juodos, sidabro ir aukso spalvų.
  • „Apple“ išplatino programuotojams skirtų „iOS 11“ ir „tvOS 11“ dešimtas beta versijas ir viešiems testuotojams skirtą „iOS 11“ Public Beta 9.
  • Nors greitai išvysime ir išgirsime informaciją apie naujus „iPhone“ modelius iš pirmų lūpų, o ir nėra didelio skirtumo kaip tie modeliai bus pavadinti — aistros susijusios su naujų „Apple“ telefonų modelių pavadinimais nerimsta. Žinovai ir ekspertai dabar teigia, kad naujieji „iPhone“ modeliai bus pavadinti taip:
    Nauji 2017 metais pasirodysiančių „iPhone“ pavadinimai
  • „Apple“ padėjo „iOS 10“ naudotojams reklamuoti „iOS 11“ galimybes. Jei nesate ištrynę „Tips“ aplikacijos savo „iOS“ įrenginyje — greičiausiai gavote „Apple“ žinutę siūlančią susipažinti su viena ar kita nauja „iOS 11“ galimybe.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ v39. Tačiau ši versija smigdavo ir kompanija savaitės pabaigoje išleido v39a.
  • Steve Jobs naujo „Apple“ biuro vizija tapo realybe.
  • Kalbama, kad po to kai 2015 metais baigėsi filmų apie Agentą 007 Džeimsą Bondą frančizės sutartis kino studija „Metro-Goldwyn-Mayer“ stengiasi parduoti teises šiems filmams ir „Apple“, „Amazon“, „Sony“, „Universal“, „Fox“ ir „Warner Bros“ kaunasi dėl šių teisių. „Hollywood Reporter“ reporter rašo, kad sandorio kaina gali būti 2–5 milijardai JAV dolerių.
  • Kalbama, kad išankstiniai užsakymai „iPhone 8“ startuos rugsėjo 15 dieną, o prekyba – rusėjo 22.
  • Jei trūksta 3,5mm ausinių lizdo „iPhone 7“ — kaip tai pasidaryti parodys žmogus iš atsarginių dalių susirinkęs „iPhone“.
  • Nors klabant apie rugsėjo 12 dieną įvyksiantį „Apple“ renginį dažniausiai minimi „iPhone 8“ ir „iPhone 7s“, tačiau manoma, kad renginio metu kompanija pristatys ir „Apple Watch 3“.
  • Jei esate „G Suite“ naudotojai turėtumėte žinoti, kad „Google Drive“ aplikacijos, kurią galite naudoti „Mac“ ar PC greitai nebeliks. Tačiau „Google“ turi visiškai naują aplikaciją pavadintą „Drive File Stream“.

Nauja macOS aplikacija

„Microsoft“ išleido „Office 365 for Mac“ naudotojams skirtą „macOS“ meniu juostos aplikaciją „My Workspace“

Laikinai nemokamai bei pigiau platinamos iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų