32-os 2017 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

32-os 2017 metų savaitės naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų, „iOS“ įrenginiams ir „Mac“ kompiuteriams skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „HomePod“ aparatinės įrangos kode vis atrandama daugiau įdomios informacijos. Programuotojas Guilherme Rambo vėl aptiko kodą išduodantį ateities „Apple“ produktus. Šį kartą tai sekančios kartos „Apple TV“, kuris palaikys 4K video bei 10-bitų ir „Dolby Vision“ aukšto dinaminio diapazono formatus.
  • „Apple“ šiek tiek sutrumpino „AirPods“ laukimo laiką. Dabar šių vis dar deficitine preke esančių ausinių reikės laukti ne šešias, o keturias savaites.
  • Savaitės pradžioje kinų forume pasirodė neva „iPhone 8“ nuotraukos — „Foxconn“ dėžė su telefonais, kurių nugarinėje dalyje matyti pirštų atspaudų jutiklis. Nėra garantijos, kad tai tikrų „Apple“ telefonų nuotrauka. Tačiau, kokie telefonai ten bebūtų, jei tai „iPhone 8“ ar „iPhone 7s/iPhone 7s Plus“ – anksčiau ganduose buvo rašoma, kad šių įrenginių nugarinė dalis bus stiklinė, o išplaukusiose nuotraukose rodos ji iš metalo todėl tikėkimės čia ne „iPhone“.
  • Dar vienas „iPhone“ gandas: „Foxconn“ viceprezidentas „Weibo“ socialiniame tinkle paskelbė, kad „iPhone 8“ nebus pigūs dėl to, kad trūksta OLED ekranų, kurių testuose nurašoma 40% dėl jų specialaus dizaino. Internete pasirodė ir dar viena, kiek kitokių naujų „iPhone“ nuotrauka.
  • „South China Morning Post“ rašo, kad Taivano bendrovė „Foxconn“, gaminanti „iPhone“ telefonus, atidarys tyrimų centrą JAV Mičigano valstijoje. Mičigano centras koncentruosis į autonominių automobilių technologijų tobulinimą, „South China Morning Post“ cituoja „Foxconn“ įkūrėją Terry Gou.
  • „Bloomberg“ praneša, kad iki 2017 metų galo „Apple“ turi pristatyti naują „Apple Watch“, kuris stipriai skirsis nuo dabartinių modelių ir palaikys LTE. Tikėtina, kad laikrodis vadinsis „Apple Watch Series 3“.
  • Dar viena užuomina apie naujų „iPhone 8“ galimybes. „HomePod“ aparatinėje įrangoje aptiktas kodas leidžiantis manyti, kad veidų atpažinimo sistema „PearlID“ galės naujuose telefonuose veidą atpažinti net tada kai įrenginys padėtas, pvz. ant stalo.
  • Sausio mėnesį „Apple“ pradėjo savo „back to school“ programą JAV. Dalyvaujantys šioje programoje mokiniai ir studentai perkantys tam tikrus „iPad Pro“ ir „Mac“ modelius gauna „Beats Solo3 Wireless“ ausines. Tokią programą „Apple“ paleido ir Europoje (Lietuvoje, atrodo ši programa neveikia), tačiau tų šalių, kuriose ji veikia mokiniai ir studentai turintys patikrintą studento/moksleivio paskyrą pirkdami „iPad Pro“ ir „Mac“ gali rinktis iš „Powerbeats3“, „Beats Solo3“ ir „BeatsX“ ausinių.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtas „tvOS 11“, „iOS 11“, „macOS Highs Sierra 10.13“, „watchOS 4“ beta 5 versijas.
  • „Apple“ išleido ketvirtas „macOS High Sierra“, „iOS 11“ ir „tvOS 11“ public beta versijas.
  • JAV patentų biuras patvirtino dar vieną „Apple“ patentą. Šį kartą kompanijos patente aprašoma technologija leidžianti išnaudoti „iPhone“ priekinę kamerą bei šviesos ir atstumo daviklius sveikatos rodiklių nustatymui.
  • Evan Blass – serijinis „iPhone“ gandų skleidėjas, savo „Twitter“ paskyroje pasidalino kaip jo manymu atrodys „iPhone 8“ apsauginiame rėmelyje.
  • Dar vienas „iPhone“ gandų grandas „KGI Securities“ analitikas Ming-Chi Kuo tvirtina, kad „Apple“ atsisakė planų „iPhone 8“ pirštų atspaudų jutiklį diegti įrenginio ekrane. Tai vienas iš daugelio gandų susijusių su „Touch ID“ skeneriu naujuose telefonuose. Vieni tvirtina, kad jis bus įrenginio nugarinėje dalyje, kiti – kad ekrane, o treti porina, kad jo nebus visai ir identifikacinę funkciją atliks veidų atpažinimo varikliukas. Ming-Chi Kuo taip pat pakeitė savo nuomonę dėl „iPhone 8“ debiuto datos ir dabar mano, kad debiutas įvyks įprastu metu — rugsėjo mėnesį.
  • Prancūzijos vyriausybė dirba su Vokietija ir kitais partneriais iš Europos, kad užkamšytų mokesčių spragas, kuriomis naudojosi JAV technologijų gigantės, tokios kaip „Alphabet“ su „Google“ priešakyje, „Apple“, „Facebook“ ar „Amazon“. Kai kuriose valstybėse galiojančios mokesčių lengvatos ar specialūs susitarimai leidžia joms lengvai perimti dalį rinkos Europoje iš čia veikiančių jų konkurenčių. Pasiūlymai, kaip pakeisti šią praktiką, turėtų būti pristatyti jau rugsėjo viduryje, rašo „Verslo Žinios“
  • Antradienį „Apple“ akcijų kaina pasiekė rekordines aukštumas — 160,08 USD už AAPL. Ankstesnis rekordas buvo 157,14 USD už akciją.
  • „HomePod“ programinė įranga tapo tikru naujienų susijusių su būsimų sistemų ir „iPhone“ galimybėmis. Kai kurios jų leidžia spręsti apie konkrečias galimybes, o kitos verčia spėlioti ar trik trūkčioti pečiais. Pavyzdžiui programuotojas Guilherme Rambo „HomePod“ kode rado keistą animaciją

    Guilherme, kuris pagrinde ir pranešė apie daugelį „HomePod“ užslėptų paslapčių teigi, kad vienas kodas leidžia manyti, kad telefonas galės sekti galvos ir akių padėtį ir jei įrenginio naudotojas tuo metu žiūri į ekraną – atjungti pranešimų garsus. Tiesa, nėra jokios garantijos, kad šios galimybės atsiras jau sekančiame „iPhone“.
  • „Apple“ išleido 37-tą „Safari Technology Preview“ versiją.
  • „Microsoft“ išleido perrašytą savo „OneDrive“ aplikaciją su PDF skeneriu, aplankais neprisijungus, patobulinti bendrinimu ir t.t.

Laikinai nemokamai ar pigiau platinamos iOS ir macOS aplikacijos

iOS žaidimai

taikomosios iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų