Apple susižėrė 92% išmanių telefonų rinkos pinigų

Temos: Apple, Statistika

Septynis ketvirčius iš eilės „Apple“ susisemia daugiau nei 91% pasaulinės išmanių mobilių telefonų rinkos pinigų.

„Apple“ istoriškai susigriebia milžiniškas išmanių mobilių telefonų rinkos atnešamas pelno dalis (kai kurias ketvirčiais ji sugebėjo susižerti net daugiau nei 100%). „Canaccord Genuity“ analitiko Michael Walkley paskelbtos ataskaitos duomenimis, nežiūrint 18% pardavimo pelno smukimo paskutinio 2016 metų ketvirčio metu, „Apple“ susižėrė 92% išmanių mobilių telefonų rinkos pelno visame pasaulyje. Tai reiškia, kad „Apple“ dominuoja aukštos klasės mobilių telefonų rinkoje. „iPhone“ vis dar pats populiariausias ir pelningiausias mobilus telefonas.

Tiesa… didžiausia „Apple“ konkurentė „Samsung“, praėjusių metų paskutinio ketvirčio metu pardavė šiek tiek daugiau telefonų už „Apple“. Tačiau šis skaičius didesnis tik skaičiuojant P. Korėjos kompanijos parduotus išmaniuosius ir nelabai išmanius mobiliuosius telefonus – „Samsung“ pardavė 90 milijonų mobilių telefonų vienetų iš kurių 77,5 mln. yra išmanūs ir 12,5 mln – daugiau ar mažiau „kvailafonai“.

„Apple“ paskutinio 2016 metų ketvirčio metu pardavė 78,3 mln. „iPhone“. Tačiau nežiūrint nedaug didesnio už „Samsung“ parduotų išmanių telefonų kiekio – „Apple“ mobilūs telefonai yra brangesni už konkurentės ir pelningesni. „Samsung“ pardavusi beveik tokį patį mobilių telefonų skaičių surinko 9% mobilių telefonų rinkoje buvusių pinigų, o „Sony“ ir „BlackBerry“ kartu paėmus tesurinko 1%.[1]

Remiantis Michael Walkley tyrimų duomenimis, vidutinė „Samsung“ mobilaus telefono pardavimo kaina yra 182 USD, o vidutinė „iPhone“ pardavimo kaina — 695 USD, beveik keturis kartus didesnė nei jos konkurentės iš Pietų Korėjos. Toks kainų skirtumas leidžia „Apple“ net ir užimant „tik“ 17,6% mobilių telefonų rinkos atsilaužti milžinišką tos rinkos generuojamo pelno pyrago dalį.


  1. Jei kam kilo klausimas kodėl bendra mobilių telefonų rinkoje buvusių pinigų procentinė išraiška yra didesnė nei 100% — taip yra todėl, kad kai kurie mobilių telefonų gamintojai paskelbė apie nuostolius gautus iš mobilių telefonų pardavimo.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų