Kaip išjungti „MacBook Pro“ su „Touch Bar“ ir grąžinti įjungimo garsą

Spalio 27 dieną „Apple“ pristatė naujuosius „MacBook Pro“ kompiuterius, kuriuose „Touch Bar“ lietimui jautri juosta-ekranas užėmė eilės klavišų vietą. tame tarpe nebeliko ir kompiuterio į/išjungimo mygtuko.

Naujuose „Apple“ pristatytuose „MacBook Pro“ kompiuteriuose naujas, lietimui jautrus ekranėlis įsikūrė vietoje funkcinių klavišų. Tiesa, tai nereiškia, kad nebeliko funkcinių klavišų – juos aktyvuoti galima nuspaudus fn klavišą, o juosta leis patogiau (priklauso nuo darbo įpročių ir pobūdžio) prieiti prie tam tikrų funkcijų, kurios keičiasi priklausomai nuo aktyvios aplikacijos, nepatraukiant rankų nuo klaviatūros.

Kai kurie pastabesni „Apple“ technikos mylėtojai pastebėjo, kad atsiradus „Touch Bar“ ir „Touch ID“, kompiuteryje nebeliko mechaninio jo į/išjungimo mygtuko bei Esc klavišo ir nors Esc klavišą, galima įgalinti rodyti „Touch Bar“ nustatymuose, ne vienas krapštosi makaulę mąstydamas, o kaip gi reikės išjungti kompiuterį.

Kaip išjungti „MacBook Pro“ su „Touch Bar“

Nežiūrint mano asmeninės nuostatos, kad kompiuterių išjunginėti nereikia – kartais galima atsidurti situacijoje kai tai padaryti vis tik norėsime. „Nauji „MacBook Pro“ kompiuteriai įjungiami paprastai – tiesiog pakeliant ekraną. Jie taip pat automatiškai įsijungia kai pajungiami krautis. Priverstinis šių kompiuterių išjungimas mažiau intuityvus, tačiau įmanomas.

„MacBook Pro“ 2016 „Touch ID“

Norint priverstinai išjungti „MacBook Pro“ kompiuterį su „Touch Bar“ ir „Touch ID“ tereikia paspausti ir porą sekundžių palaikyti nuspaudus „Touch ID“ esantį dešinėje, lietimui jautrios juostos, pusėje.

„Mac“ įjungimo garsas

.

Tie kam naujas „MacBook Pro“ kompiuteris nėra pirmasis „Mac“ - pastebėjo, kad jį įjungus nėra įprastinio „gongo“ prie kurio per 17 metų jau esame pripratę. Džiugu tai, kad nors „Apple“ šį garsą ir atjungė, tačiau galimybė jį gražinti liko.

Tie kas nori grąžinti „Apple“ kompiuterių įjungimo garsą, tai gali padaryti „Terminal“ aplikacijoje:

sudo nvram BootAudio=%01
Turėkite omenyje, kad įvedus šią komandą ir paspaudus Enter ↲ - reikės įvesti kompiuterio administratoriaus slaptažodį, kurį rašant nematysite jog rašote todėl jį veskite atidžiai

Jei kartais nutarėte, kad be „Mac“ įjungimo garso gyvenimas buvo gražesnis - „Terminal“ aplikacijoje:

sudo nvram BootAudio=%00

Nieko keisto tame, kad didesnė spalio 27 dieną vykusio „Apple“ renginio dalis buvo skirta naujųjų „MacBook Pro“ kompiuterių „Touch Bar“. Ši naujovė svarbi ne tik „Apple“ kompiuteriams, bet ir visai nešiojamų kompiuterių rinkai, nes manau nereikės ilgai laukti, kol panašios juostos atsiras ir kitų gamintojų kompiuteriuose. Beje, „Touch Bar“ idėja anksčiau į galvą atėjo „Microsoft“ inžinieriams, tačiau „Apple“ ją įdiegė pirmesnė.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų