Kaip nustatyti, kad „Apple TV“ automatiškai įjungtų ir televizorių

Dažnas sėdėdamas prie televizoriaus ir laikydamas du ar tris nuotolinio valdymo pultelius rankoje pasvajojame apie galimybę jų kiekį kaip nors sumažinti.

Mac Arena skaitytojų tarpe tikriausiai yra prisimenančių laikus, kai norint perjungti televizoriaus kanalą, pagarsinti ar patylinti arba jį įjungti it išjungti, tekdavo kelti savo sėdimąją iš krėslo ir linguoti link televizoriaus - tada televizoriai neturėjo nuotolinio valdymo pultelių. Šiais laikais problema kita - beveik kiekvienas įrenginys turi nuotolinio valdymo pultelį ir jų namuose tiesiog per daug.

Ketvirtos kartos „Apple TV“ palaiko HDMI-CEC[1] ir yra pakankamai sumanus, kad kontroliuoti HDMI-CEC palaikantį televizorių kai yra pažadinamas iš miego režimo paspaudus „Apple TV“ nuotolinio valdymo pultelio mygtuką, pasiunčiant į jį signalą per „Airplay“ ar iš „Apple“ kompiuterio ar „iOS“ įrenginio.

Jei televizorius prie kurio pajungtas ketvirtos kartos „Apple TV“ palaiko HDMI-CEC standartą - tokiu atveju iš „Apple TV“ nuotolinio valdymo pultelio, dar vadinamo „Siri remote“ valdyti televizoriaus garsą. Jei kilo klausimų kas tas CEC - tai CEC yra „Consumer Electronics Control“ (plataus vartojimo elektronikos įrenginių kontrolė) sutrumpinimas. Jei nežinote kaip nustatyti ketvirtos kartos „Apple TV“, kad iš jo nuotolinio valdymo pultelio galėtumėte valdyti televizoriaus garsą ir nereikėtų žongliruoti dviem nuotolinio valdymo pulteliais – informaciją kaip tai padaryti rasite anksčiau skelbtame „Apple TV“ patarimų straipsnyje „Kaip valdyti televizoriaus garsą „Apple TV“ nuotolinio pulto pagalba“

Norėdami, kad „Apple TV“ automatiškai įjungtų televizorių:

  • pirmiausia įsitikinkite, kad jūsų televizorius palaiko HDMI-CEC[1]. Paprasčiausias būdas tai padaryti yra paieškoti informacijos televizoriaus vartotojo žinyne arba paieškoti informacijos internete nurodžius televizoriaus modelio pavadinimą/numerį.
  • jei televizorius palaiko HDMI-CEC – įsitikinkite, kad ši jo funkcija yra įjungta.
  • „Apple TV“ atidarykite aplikaciją Settings ir pasirinkite Remotes and Devices
  • atsidariusiame lange raskite skirsnį Home Theater Control ir įsitikinkite,kad Control TVs and Receivers nustatymas yra įjungtas „On“.
Apple TV nustatymas nurodantis kontroliuoti prie jo pajungtus televizorių ir imtuvus.

Jei televizorius, prie kurio pajungtas „Apple TV“ palaiko HDMI-CEC – šie nustatymai turėtų atsirasti automatiškai, priešingu atveju jie bus neaktyvūs.

Jei aukščiau nurodytus veiksmus pavyko atlikti sėkmingai ir „Apple TV“ pradėjo bendrauti su televizoriumi – paspaudę bet kokį „Apple TV“ nuotolinio valdymo pultelyje esantį mygtuką „pažadinstie“ „Apple TV“ ir automatiškai aktyvuosite teisingą HDMI prievadą bei įjungsite namų kino įrangą. Jei nuspausite ir palaikysite nuspaudę 4-tos kartos „Apple TV“ nuotolinio valdymo pultelio „Home“ mygtuko piktograma. piktograma pažymėtą mygtuką ir pasirinksite „Sleep Now“ tai automatiškai aktyvuos miego režimą „Apple TV“ bei išjungs televizorių ar imtuvą.


  1. HDMI-CEC leidžia dvipusę komunikaciją su įrenginiais pajungtais prie televizoriaus per HDMI jungtį. Įrenginys pajungtas per HDMI jungtį prie televizoriaus gali valdyti kai kurias televizoriaus funkcijas, o televizorius - kai kurias to įrenginio funkcijas. Kai kurie gamintojai HDMI-CEC vadina kitais pavadinimais, pavyzdžiui LG HDMI-CEC vadina „SimpleLink“; Mitsubishi – „NetCommand for HDMI“; Panasonic – „HDAVI Control“, „EZ-Sync“ ar „VIERA Link“; Philips – „EasyLink“; Pioneer – „Kuro Link“; Samsung – „Anynet+“; Sharp – „Aquos Link“; Sony – „BRAVIA Sync“; Toshiba – „CE-Link“ ar „Regza Link“.  ↩
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų