Ką daryti jei Apple Watch negali prisijungti prie Wi-Fi

Kai kurie Apple Watch savininkai susidūrė su problema kai jų naujas išmanusis Apple laikrodis negali prisijungti prie Wi-Fi tinklo.

Pagal nutylėjimą, Apple Watch ir iPhone „bendrauja“ per Bluetooth kai vienas nuo kito yra nutolę ne daugiau kaip per 10 metrų ir kai to padaryti nepavyksta - persijungia į bendravimą per Wi-Fi. Bent jau turėtų, tačiau taip nutinka ne visada.

Reikia žinoti, kad Apple Watch palaiko tik 2,4GHz Wi-Fi ir prie Wi-Fi 5GHz tinkle, išmanusis Apple laikrodis neprisijungs. 2,4GHz Wi-Fi tinklą turi žinoti iPhone ir iš anksto sinchronizuoti visus prieigos prie Apple Watch raktus.

Jei taip nutiko, kad jūsų išmanus laikrodis elgiasi visai neišmaniai ir negali prisijungti prie Wi-Fi tinklo - patikrinkite ar ten kur bandote jį prijungti yra pakankamai stiprus Wi-Fi signalas. Tai padaryti galite, kad ir Mac kompiuteriams skirtos WiFi Explorer aplikacijos pagalba (žinoma, geriau tokiam tikslui naudoti MacBook klasės kompiuterį, nes iMac ar Mac Pro nešioti po namus nebus labai patogu ir praktiška). Įsitikinę, kad ten kur bandote prie Wi-Fi prijungti Apple Watch 2,4GHz signalas yra stiprus (kaip ir visur kitur namie) pabandykite atlikti žemiau išvardintus veiksmus:

  1. Išjunkite Apple Watch (svarbu).
  2. Atsijunkite nuo Wi-Fi tinklo iPhone ir pašalinkite prieigos raktus prie to Wi-Fi. Tai padaryti galite iPhone apsilankę nustatymuose ir paspaudę (i) šalia to Wi-Fi prieigos taško bei nurodę šį tinklą pamiršti.
  3. iPhone išjunkite Bluetooth.
  4. Vėl iPhone pajunkite prie Wi-Fi ir įsitikinkite, kad jungiatės prie 2,4GHz tinklo. Jei 5GHz tinklas pas Jus tuo pačiu pavadinimu - nebaisu, tačiau jungtis turite prie 2,4GHz.
  5. Aktyvuokite iPhone Bluetooth.
  6. Padėkite Apple Watch šalia iPhone ir įjunkite laikrodį.
  7. Sulaukite kol laikrodis ras iPhone ir laikrodžio ekrane pasirodys prisijungimo piktograma (panaši į iPhone).
  8. Norėdami įsitikinti, kad iPhone ir Apple Watch tarpusavyje bendrauja iš laikrodžio pasiųskite iPhone paieškos signalą.
  9. Jei viskas gerai - iPhone atjunkite Bluetooth.
  10. Atjungus Bluetooth, Apple Watch pasirodys raudona piktograma simbolizuojanti prarastą ryšį, tačiau po kurio laiko, jei viskas gerai ir laikrodis atnaujino informaciją apie tinklą, pasirodys debesies formos piktograma simbolizuojanti tiesioginį susijungimą.

Jei kartais aukščiau parašytas būdas nepadėjo - pabandykite nutraukti Bluetooth sąsają tarp iPhone ir Apple Watch ir po to vėl juos susieti (pair). Taip pat, jei naudojate 5GHz tinklą - pabandykite jį laikinai atjungti ir kai iPhone ir Apple Watch pradės „čiulbėti“ tarpusavyje per Wi-Fi - galite maršrutizatoriuje vėl įjungti 5GHz.

Turintys nešiojamus 3G ar 4G WiFi maršrutizatorius Apple Watch savininkai teigia, kad išlėkus pabėgioti ir su savimi pasiėmus nešiojamą maršrutizatorių ir Apple Watch, o iPhone palikus namie - laikrodis puikiausiai mato visas aplikacijas, jomis galima naudotis bei veikia Siri.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų