Apple patentas leis panaikinti iPhone dizainą bjaurojančius plastiko intarpus

Jei pažvelgsite į iPhone 5, iPhone 5s ar iPhone 6 nugarėlę - pastebėsite iPhone dizainą bjaurojančias juostas.

Kelių paskutinių iPhone modelių „nugaras“ vagoja ne itin išvaizdžios juostos. Šios juostos tai plastiko intarpai perpjautoje iPhone metalinėje nugarėlėje leidžiantys telefono viduje įmontuotos antenos signalams išvengti signalo ekranavimo.

iPhone 6 nugarėlės

Panašu, kad Apple taip pat nėra patenkinta tokiu sprendimu ir suvokia, kad šios juostos bendrai įrenginio estetikai tikrai grožio neprideda todėl atlieka įvairiausius eksperimentus leidžiančius atsikratyti šių, iPhone nugarą bjaurojančių, randų.

Ketvirtadienį paskelbtame Apple patente aprašomas būdas sukurti sudėtinį metalą, kurio išvaizda yra tokia pati kaip anoduoto metalo (tokio, koks dabar naudojamas iPhone korpusams), tačiau yra pakankamai laidus radijo bangoms. Panaudojus šią technologiją, Apple galėtų išsaugoti iPhone metalinio korpuso išvaizdą bei išvengti jo bjaurojimo plastikiniais intarpais tuo pačiu neblokuojant radijo signalų reikalingų užtikrinti pagrindinės telefono funkcijos - ryšio, kokybei.

Įdomu tai, kad Apple galvoja neapsiriboti šios technologijos panaudojimu tik iPhone. Patente aprašomi ir kiti tokio metalo panaudojimo būdai, pavyzdžiui: galimybė tokiu metalu padengti Mac'ų touchpad'us - tai leis jiems atrodyti glotnesniais ir labiau susilieti su bendru kompiuterio vaizdu. Apple patente taip pat rašo, kad ši technologija turi potencialių galimybių būti panaudojama ir lietimui jautriuose ekranuose.

Apple nerašo, kur ir kada planuoja šią savo patentuotą technologiją panaudoti. Apple patentuoja įvairius technologinius sprendimus, tačiau tai nesuteikia garantijos, kad šios technologijos bus kada nors pritaikytos praktikoje.

Kaip ten bebūtų, smagu, kad Apple mąsto apie galimybę atsikratyti iPhone bjaurojančių plastiko intarpų ir belieka tikėtis, kad iPhone gamintoja ilgai nedels iki praktikoje pritaikys šią ar kitą technologiją, leidžiančią atsikratyti iPhone nugarą bjaurojančių randų.

Apple patentas: „Non-Capacitive or radio frequency-transparent materials with anodized metal appearance“.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų