Kaip nufotografuoti Apple Watch ekraną

Dabar, kai Apple Watch jau atkeliauja ant milijonų naujųjų šių išmaniųjų laikrodžių savininkų riešų, atsiranda poreikis ir susipažinimui su šių laikrodžių galimybėmis.

Yra nemažai situacijų, kai funkcija leidžianti „nufotografuoti“ įrenginio ekraną yra naudinga. Daugelis iPhone, iPad ir Mac kompiuterių vartotojų žino kaip tai padaryti. Apple tvirtina, kad Apple Watch sistema yra sukurta Watch OS pagrindu, tačiau iš tiesų tai tėra modifikuota iOS 8.2 versija ir todėl galimybė nufotografuoti ekraną yra ir Apple Watch įrenginiuose.

Norint nufotografuoti Apple Watch ekraną, pirmiausia reikia atlikti veiksmus, kurie laikrodžio ekrane parodys norimą užfiksuoti veiksmą ir tada paspausti „Digital Crown“ (mygtuką panašų į tradiciniuose laikrodžiuose esantį prisukimo/rodyklių nustatymo mygtuką) ir tada greitai paspausti ir atleisti šoninį mygtuką esantį žemiau „Digital Crown“.

žingsniai norint nufotografuoti Apple Watch ekrano vaizdą

Atlikę aukščiau aprašytus veiksmus pamatysite trumpam mirktelint Apple Watch ekraną bei išgirsite garsą panašų į tą, kurį girdite fotografuodami iPhone ar iPad. Priklausomai nuo jūsų miklumo, šis veiksmas gali iš pirmo karto ir nepavykti, nes pavyzdžiui nuspaudus ir per ilgai laikant paspaustą „Digital Crown“ nepaspaudžiant šoninio Apple Watch mygtuko - aktyvuosite Siri funkciją. Jei po kelių bandymų nufotografuoti Apple Watch ekrano vis tik nepavyksta - nesikankinkite ir padarykite tai abiem rankom nuėmę laikrodį nuo riešo.

Nufotografavę Apple Watch ekraną - jo nuotrauką rasite iPhone esančioje nuotraukų bibliotekoje, kur galėsite šiuo vaizdu pasidalinti ar persiųsti į kitą aplikaciją iPhone, iPad ar Mac.

Apple Watch ekranas yra nedidukas (38 arba 42 mm) todėl ekrano vaizdai iPhone ar iPad atrodys išplaukę ir neryškūs, tačiau čia nieko nepakeisi ir reikia palaukti kol Apple išleis didesnę skiriamąją gebą turinčius išmaniuosius laikrodžius. Reikia tikėtis Apple neapims gigantomanija ir laikrodžių srityje ir ji nepradės gaminti Apple Watch Plus, kurio ekranas bus per pusę dilbio.

Susipažinti su kai kuriomis Apple Watch funkcijomis galite specialiai tam dedikuotoje Apple Watch svetainės dalyje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų