Kaip atjungti „.DS_Store“ failų kūrimą tinkliniuose diskuose

Kai kuriems vartotojams, naudojantiems tinklinius diskus arba jungiantiems išorinius diskus prie skirtingų operacinių sistemų „OS X“ sukuriami „.DS_Store“ failai yra tik „šiukšlės“.

„OS X“ „.DS_Store“ failai saugo informaciją apie tai, kaip turi būti atvaizduojama aplanko informacija, piktogramų dydis ir išdėstymas, lango padėtis, lango fonas ir t.t., tačiau daugeliu atveju išoriniuose įrenginiuose ši informacija yra visiškai nereikalinga, o diskus jungiant arba prie duomenų jose prieinant iš kitų operacinių sistemų pagrindu veikiančių kompiuterių, šie „.DS_Store“ tėra nereikalingos šiukšlės.

Norėdami atjungti „.DS_Store“ failų kūrimą tinkliniuose diskuose, atidarykite „Terminal“ aplikaciją ir joje įrašykite komandą:

defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores -bool true

Jei dėl kokių nors priežasčių sugalvosite grįžti prie numatytųjų .DS_Store failų kūrimo nustatymų, Terminal aplikacijoje įveskite komandą:

defaults write com.apple.desktopservices DSDontWriteNetworkStores -bool false

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Į viršų