Apple Watch belaukiant: viskas ką reikėtų žinoti

Apple Watch Edition - auksinis

Apple Watch prekyboje, greičiausiai, pasirodys balandžio mėnesį, o daugiau detalių apie šį pirmąjį Apple dėvimos elektronikos įrenginį sužinosime jau kovo 9 dieną.

Liko vos kelios dienos iki Apple renginio, kurio metu tikimasi sulaukti atsakymų į visus klausimus susijusius su naujuoju Apple įrenginiu Apple Watch.

Apie Apple Watch pirmą kartą Kupertino kompanija paskelbė iPhone 6 ir iPhone 6 Plus renginyje pernai metų rugsėjo mėnesį ir tai yra pirmasis naujas Apple įrenginys nuo iPad paskelbimo 2010 metais ir panašu, kad jis dar net nepasirodęs kaip reikiant supurtė išmanių laikrodžių rinką.

Kas tas Apple Watch?

Kai Apple CEO Tim Cook pirmą kartą pristatė Apple Watch stovėdamas ant scenos, jis pasakė, kad tai pats labiausiai asmeninis įrenginys kada nors pagamintas Apple. Šis, safyro kristalais dengtu stiklu, laikrodis galės būti susiejamas su iPhone per Bluetooth ar WiFi sąsajas.

Kaip jis atrodys?

Paskelbta apie tris Apple Watch versijas:

Kiekviena iš šių versijų bus leidžiama dviejų dydžių ekranais 38 mm ir 42 mm.

Kiekvienas iš laikrodžių galės įgauti daugiau individualumo juos papuošiant iš skirtingų medžiagų pagamintais dirželiais.

Nors Apple sako, kad bus milijonai skirtingų Apple Watch kombinacijų, tačiau bent jau iš dabar žinomos informacijos aš priskaičiavau 24 versijas, tačiau gal kelias ar kelis šimtus tūkstančių galimų variantų ir praleidau pro akis.

Apple Watch ir Apple Watch Sport laikrodžiams dirželius teks pirkti atskirai. Paprastų dirželių kaina JAV - 49 USD, odiniai - 99 USD ir 149 USD.

Apple Watch (316L modelis)

Standartinės Apple Watch versijos korpusas bus pagamintas iš nerūdijančio plieno ir plieno padengto specialiu anglies sluoksniu suteikiančiu jam tamsiai pilką atspalvį. Plienas apdirbamas taip, kad būtų 40% stipresnis ir atsparesnis mechaniniams aplinkos poveikiams (įbrėžimams).

Šio modelio Apple Watch bus parduodami su trijų tipų odiniais dirželiais, susegama bei „Milanietiškos kilpos“ tipo apyrankėmis. Apyrankės bus parduodamos atskirtai.

Apple Watch Apple Watch Apple Watch Apple Watch Apple Watch Apple Watch Apple Watch Apple Watch Apple Watch Apple Watch Apple Watch Apple Watch

Apple yra paskelbusi tik šio modelio kainas ir JAV 38 mm versija kainuos 349 USD, o 42 mm versija 379 USD. Odiniai, keturių spalvų: baltos, žydros, salotinės bei rausvos spalvos dirželiai kainuos po 49 USD

Apple Watch Sport (7000 Series)

Sportinių Apple laikrodžių korpusas gaminamas iš lengvo anoduoto aliuminio ir prekiaujama bus dviejų: sidabrinės ir tamsiai pilkos (space gray) spalvos korpusus turinčiais Apple Watch Sport. Aliuminio korpusas yra 30% lengvesnis nei pagamintas iš nerūdijančio plieno.

Apyrankes šiam laikrodžiui bus galima rinktis iš 5 spalvų: baltos, žydros, salotinės, rausvos ir juodos. Tikėtina, kad šių apyrankių kaina JAV bus apie 49 USD.

Apple Watch Sport Apple Watch Sport Apple Watch Sport Apple Watch Sport Apple Watch Sport

Tikėtina Apple Watch Sport kaina: 38 mm - 399 USD; 42 mm versijos 429 USD.

Apple Watch Edition

Liukso klasės Apple Watch laikrodžių korpusai gaminami iš 18 karatų rausvo ir geltono aukso apdoroto taip, kad būtų dvigubai stipresni ir atsparesni nei standartinis auksas. Sakoma, kad šie laikrodžiai bus parduodami su dirželiais, tačiau jų pasirinkimas bus platus.

Apple Watch Edition Apple Watch Edition Apple Watch Edition Apple Watch Edition Apple Watch Edition

Spėjama šių laikrodžių kaina JAV prasidės nuo 5 999 USD už 38 mm versiją ir 6 999 USD už 42 mm versiją. Apple Watch Edition laikrodžio su auksine apyranke kaina gali būti apie 16 999 USD už 38 mm versiją ir 19 999 USD už 42 mm versiją.

Kaip įkrauti Apple Watch

Apple Watch įkrovimui bus naudojamas magnetinis įkroviklis. Deja, bet panašu, kad šiuos Apple laikrodžius teks krauti kasnakt. Tiesa, kalbama, kad Apple Watch turi specialų režimą vadinamą „Power Reserve“, kuris leis laikrodžiui veikti tik kaip laikrodis net ir likus visiškam lašui baterijos energijos.

Ką galės Apple Watch

Sakoma, kad šis įrenginys pakeis mūsų žinučių siuntimo ir gavimo, skambinimo ir atsiliepimo į skambučius bei dalinimosi asmenine sveikatos būsena įpročius.

Laikrodžio valdymas vyks per tradicinį, laikrodžio šone esantčią „prisukimo“ kojelę - vadinamą skaitmenine karūna/vainikas (Digital Crown) ir pakeis Apple tradicinę, nuo iPhone laikų naudojamą „pinch-to-display“ technologiją. Sukinėjant kojelę bus galima naviguoti laikrodžio vartotojo sąsajoje bei didinti ir mažinti sąsajos elementų vaizdą. Ši „skaitmeninė karūna“ taip pat tarnaus ir kaip „Home“ mygtukas bei bus naudojamas Siri aktyvavimui.

Laikrodyje įmontuota jutiminė informavimo sistema (informuojanti specialiais vibravimo signalais) leis Apple Watch savininkui naudotis navigacija be poreikio žvilgčioti į laikrodžio ekraną.

Jei paliesite laikrodžio ekraną dviem pirštais - galėsite išsiųsti savo širdies ritmo informaciją nurodytam asmeniui. Apple sako, kad laikrodis suskurtas kaip visą dieną veikiantis aktyvumo sekėjas bei labai pažangus sporto laikrodis.

Apple Watch turės 11 išvaizdos temų - pradedant tradiciniu analoginio laikrodžio ciferblato vaizdu iki astronominio, rodančio 3D Žemės vaizdą realiame laike.

Apple Watch vartotojo sąsaja visiškai nauja, kitokia ir pritaikyta dėvimai elektronikai. Tim Cook minėjo, kad Apple Watch pritaikytas net pakeisti automobilio raktelius, bet greičiausiai ir automobilis turi būti pritaikytas „šnekėtis“ su šiuo laikrodžiu.

Paskutinėmis žiniomis Apple Watch bus atsparūs vandeniui. vargu ar su jais bus galima nardyti, tačiau Tim Cook sakė, kad jo nenusiima net lįsdamas po dušu. Kai kurie gandų skleidėjai teigia, kad prekyboje pasirodžius Apple Watch jų savininkai iš karto galės rinktis iš daugybės šiam įrenginiui specialiai skirtų aplikacijų.

Apple Watch už 73 000 USD

Brikk modifikuotas Apple Watch Edition

Nors Apple dar oficialiai nepaskelbė nei savo brangiausio modelio Apple Watch Edition kainų ir vis dar tik ganduose nešiojamų 10 000–20 000 kainų už auksinius Apple laikrodžius, liuksusinio dizaino kompanija jau priima išankstinius užsakymus jų sukurto Apple Watch dizaino modeliams, kurių kaina 73 000 USD.

Brikk modifikuotas 950 platinos ir deimantais puoštas Apple Watch Edition

Nežiūrint to, kad tokia kaina už Apple Watch nejučiomis kilsteli antakius, užsisakiusiems Brikk kompanijos modifikuotą Apple Watch, po to kai Apple pradės oficialiai prekiauti šiais savo dėvimos elektronikos stebuklais, dar teks 4-6 savaites palaukti iki galės savo pirkiniu pradžiuginti savo ar kieno nors kito riešą.

Brikk modifikuoti Apple Watch Edition: geltonas auksas, rausvas auksas, platina

Jei susigundėte šiais modeliais ir manote, reikalavimas palikti 10 000 USD depozitą užsakant jūsų neglumina - užsisakyti sau tinkamą geltono, rausvo aukso ar net platininį laikrodį puoštą deimantais galite Brikk svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų