Final Cut Pro X tapo geriausio 2014 metų Vimeo video sukūrimo įkvėpėja

Režisieriai ir filmus redaguojantys žmonės ar kompanijos vis dažniau renkasi Apple Final Cut Pro X aplikaciją.

Kalbėdami apie tai kas naujo video redagavimui ir montažui skirtoje Apple aplikacijoje Final Cut Pro X, profesionalai sako jog ši aplikacija visiškai pakeitė jų darbo procesą.

Profesionalaus britų video montuotojas ir Final Cut svetainės redaktorius Peter Wiggins, savo žiniaraštyje pasidalino paskutinių metų darbo su Final Cut Pro darbo naujame Mac Pro kompiuteryje įspūdžiais. „Redaguoti video televizijos pasaulyje tampa vis sudėtingiau nes proceso tempai auga su kiekviena diena. Tačiau dabar Mac Pro pasiima didelę ir pačią sunkiausią krūvio dalį ant savo pečių, o Final Cut Pro X koreguojant spalvas, stabilizuojant kadrus ir atliekant kitus labai svarbius pakeitimus suteikia galimybę sumontuotą medžiagą padaryti tobula. Dirbti tapo smagiau, procesas tapo labiau kūrybinis ir leidžiantis atlikto korekcijas nesujaudinant kas nutiks su likusiais kadrais.“

FCP.co svetainėje pateiktas gero darbo su Final Cut Pro X pavyzdys, jame papasakota Leonardo Dalessandri trumpametražio filmo „Watchtower of Turkey“, tapusio geriausiu 2014 metų video Vimeo tinkle, kūrimo istorija.

Prieš maždaug keturis mėnesius Leonardo Dalessandri Vimeo tinkle patalpino savo video apie Turkiją, kuris buvo kuriamas kaip asmeninis projektas, tačiau greitai tapo nepaprastai populiarus interneto vartotojų tarpe. „Watchtower of Turkey“ buvo peržiūrėtas milijonus kartų ir dabar šio filmo autorius gauna pasiūlymus iš įvairių valstybių vyriausybių ir kompanijų sukurti jiems ką nors panašaus.

Leonarto sakė, kad jis tiesiog įsimylėjo į Final Cut Pro X, nes būtent ši aplikacija jam leido įgyvendinti jo sugalvotą nelengvą filmo montažą visiškai nesigilinant į vartotojo sąsają ir aplikacijos darbo greitį, nes vartotojo sąsaja yra visiškai aiški, o aplikacija dirba labai greitai.

Leonardo pasidalino savo nuostabiai sukurto filmo kūrimo paslaptimis, kurias paskaityti verta net ir neprofesionalams, nes jo pastabos gali padėti jums sukurti kad ir savo šeimos video taip, kad jį bus malonu žiūrėti ne tik informacine, bet ir menine prasme. Jis pasakojo kokią įrangą naudojo, kaip montavo, kas tapo pagrindiniais elementais jungiant scenas ir t.t.

Watchtower of Turkey autorius pasakoja kaip parinko scenų sujungimo vietas

Kai kurios Leonardo išskirtos Final Cut Pro X savybės:

Turinio importavimas

Tai tiesiog fantastiška - aš importavau visus duomenis į Final Cut Pro X ir visi mano aplankai buvo suskirstyti į kolekcijas su raktiniais žodžiais. Vėliau aš jas papildomai suskrisčiau pagal scenų tipą, turinį, sutampančias spalvas ir judesius sukurdamas dar daugiau kolekcijų.

Darbas su garsu

Man patinka kai vaizdas ir garsas atitinka todėl iš pradžių aš padariau garso takelį ir tik po to karpiau, miksavau video medžiagą FCP  X kol negavau tos dinamikos, kurios siekiau.

Darbas su vaizdo ir garso efektais, retaimingu, spalvomis ir kompozicija

Kiekvieną iš šių veiksmų aš atlikinėjau FCP X kadras po kadro tikrąja ta žodžio prasme. Negaliu pereiti prie sekančios scenos montavimo kol nesu tikras, kad dabartinė yra ideali.

Darbas su šimtais kadrų

Šiuo atžvilgiu Final Cut Pro X yra post-produkcijos žvaigždė. Kaskart kai aš norėjau sukurti atitinkamą nuotaiką ar efektą aš be vargo galėjau rasti man reikiamą nufilmuotos medžiagos vietą su jau panaudotu efektu. Vienam ir tam pačiam video siužetui galima pritaikyti dešimtis raktažodžių ir jį dubliuoti daugybėje kolekcijų, kuriose jie bus surūšiuoti pagal filmavimo vietą, dominuojančias spalvas, veiksmo kadre tipą, nuotaiką ir t.t.

Watchtower of Turkey autorius sakė, kad  Final Cut Pro X yra post-produkcijos žvaigždė

Kadrų sulipdymas

Final Cut Pro X „timeline“ puikiausiai tiko tiksliausiems kadrų montažo nustatymams. Tai intuityviai suprantamas, labai lengvas įrankis leidžiantis lengvai kadruoti tuo pačiu leidžiantis išbandyti ir pritaikyti pačius įvairiausius nustatymus net video peržiūros metu.

Visą pasakojimą apie tai kaip Final Cut Pro X pagalba Leonardo Dalessandri kūrė savo „Watchtower of Turkey“ rasite fcp.co svetainėje.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų