Kaip greitai įjungti/išjungti „Do Not Disturb“ režimą Mac kompiuteryje

„Do Not Disturb“ yra puiki funkcija leidžianti „užtildyti“ pranešimų langus Mac kompiuteryje ir priežasčių taip pasielgti gali būti visa virtinė: nuo prezentacijų darymo iki paprasčiausio noro dirbti netrikdomam.

Daugelis Mac vartotojų žino apie „Do Not Disturb“ funkciją esančią jų kompiuteriuose ir net ją naudoja, kai nori netrikdomi periodiškai pasirodančių pranešimo laukų apie naują elektroninį laišką, SMS ar Messages žinutę arba naują straipsnį kokioje nors svetainėje.

Didesnė dalis Mac vartotojų, norėdami įjungti šią funkciją, renkasi ilgesnį kelią: paspausti ant „Notification Center“ piktogramos meniu juostoje → patraukti „Notification Center“ lango vaizdą žemyn ir įjungti „Do Not Disturb“ mygtuką į poziciją „On“. Tai yra vienas iš būdų, bet kam eiti tokiu ilgu keliu?

Norint greitai įjungti „Do Not Disturb“ režimą tereikia nuspausti Alt ⌥ klavišą Mac kompiuterio klaviatūroje ir laikant jį nuspaustą pelės žymeklį užvedus ant „Notification Center“ piktogramos vieną kartą paspausti kairį pelės klavišą (arba atitikmenį Apple trackpad’e).

Do not disturb režimo įjungimas Mac kompiuteryje Alt+pelės paspaudimas ant Notification Center piktogramos OS X meniu juostoje pagalba.

„Do Not Disturb“ režimas išjungiamas lygiai taip pat, Alt ⌥ ir pelės paspaudimas ant „Notification Center“ piktogramos.

Įjungtas ar išjungtas „Do Not Disturb“ režimas, galite matyti iš „Notification Center“ piktogramos spalvos. Ji esanti OS X meniu juostos dešiniame kampe tampa šviesiai pilka kai „Do Not Disturb“ paslauga aktyvi ir juoda kai „Do Not Disturb“ išjungta.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų