Elgato atšaukia kai kuriuos Smart Power 6000 mAh produktus

Tema: Saugumas

Kompanija Elgato yra gerai žinoma dėl savo puikių EyeTV įrenginių, paskelbė apie savo Smart Power 6000 mAh produktų atšaukimą, dėl galimos grėsmės juos naudojant.

Elgato aptiko, kad kai kurie jos Smart Power 6000 mAh produktai, parduoti tarp 2014 metų rugsėjo ir 2015 metų sausio, įkraunami gali sukelti saugumo problemų. Rūpindamasi savo produktų vartotojų saugumu kompanija atšaukia šiuos produktus.

Vartotojai įsigiję Smart Power 6000 mAh turėtų patikrinti ar jų turimo produkto serijiniai numeriai patenka į rizikingų produktų grupę ir jei patenka, Elgato prašo vartotojų kaip galima greičiai juos grąžinti ir žada atlyginti jų įsigijimo kaštus.

Nors neturiu tokio produkto, paskambinau porai Smart Power 6000 mAh pardavinėjančių kompanijų Lietuvoje. Pradžioje, man apsimetusiam tokio produkto savininku, buvo pasiūlyta kreiptis tiesiogiai į Elgato, kas aš manau nėra teisinga, nes pirkėjas turėtų kreiptis į pardavėją, o ne gamintoją, o pardavėjas, savo ruoštu kreipiasi į savo tiekėją. Vėliau, kiek pasiginčijus, kai kurių kompanijų atstovai nusileido ir pasakė, kad galima kreiptis į juos pateikiant įsigijimo dokumentus ir pastarieji spręs šią problemą, kuri jiems yra unikali (anksčiau neteko susidurti su gamintojo atšaukiamais produktais), kitų kompanijų atstovai teigė, kad jei praėjo 14 dienų grąžinimo laikotarpis ir prekė gera - jie jos nepriims ir netiesiogiai pareiškę, kad „dėjo“ jie ant vartotojų, jų saugumo ir panašiai ir kreiptis galima, kai tas prietaisas susprogs, sudegs, sudegins namus ar nukentės žmonės… Kitaip tariant, priklausomai nuo to kur įsigijote šią prekę, gali būti ir keblu susigrąžinti pinigus net jei ir gamintojas oficialiai pranešė apie pavojų ir tokią galimybę.

Patikrinti ar jūsų turimas Elgato Smart Power 6000 mAh patenka į rizikos grupę galite Elgato svetainėje pateiktoje formoje adresu www.elgato.com/en/smartpowerrecall įvesdami savo įrenginio serijinį numerį.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų