Steve Jobs gauna patentus net ir po mirties

Steve Jobs žinomas ne tik kaip Apple kompanijos vadovas bei ekscentriška asmenybė, bet ir kaip išradėjas ir trečdalis jo vardu registruotų patentų, jam priskirti jau po mirties.

Trečdalis (141) iš Steve Jobs vardu registruotų 458 patentų yra patvirtinti/užregistruoti po jo mirties (2011). Pirmąjį patentą Steve užregistravo 1983 metais. Šio patento pavadinimas labai neįmantrus: „Personal Computer“. Steve taip pat žinomas ir kaip Apple II bei Macintosh kompiuterių patentų savininkas.

Steve Jobs „Personal Computer“ patentas

Dauguma Steve patentų nėra susiję su kokiomis nors technikos naujovėmis ir jis nėra didžiausias Amerikos išradėjas. Daugeliu atveju aprašo dizaino sprendimus bei būdus, pvz. iPhone išvaizdą ir vartotojo patogumus juo naudojantis, tačiau neapima iPhone naudojamų technologinių sprendimų.

Vienas naujesnių, 2014 metų rugpjūčio mėnesį patvirtintų Jobs patentų aprašo garsaus stiklo kubo, dengiančio Niujorko 5-os aveniu esančią garsiausią pasaulyje Apple Store, dizainą ir technologinius sprendimus.

Steve Jobs stiklinio kubo patentas.

Žinoma, žinant Steve potraukį svetimus nuopelnus priskirti sau, galima suabejoti Steve Jobs pavardės buvimo prie eilės patentų. Pavyzdžiui: Apple QuickTime ir iPod kūrėjas Tim Wasko pasakoja, kad pristačius projektą ar produkto prototipą Steve Jobs, šis pakoreguodavo smulkias detales ir… jo pavardė atsidurdavo tarp patente nurodomų išradėjų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų