Rusijos policija žada sumokėti 37 000 JAV$ už įrangą iPhone nulaužimui

Temos: iPhone, Saugumas
Rusijos policija žada sumokėti 37 000 JAV$ už įrangą iPhone nulaužimui

Pastaruoju metu daug naujienų susijusių su Apple iš Rusijos, kaip ir su Apple nesusijusių.

Pastaruoju metu pagausėjo įvairių naujienų iš Rusijos vienaip ar kitaip susijusių su Apple, programišių aktyvumu bei kitokiomis, dažniausiai nieko gero neteigiančiomis žiniomis.

Tai Rusijos programišiai intensyviai bando įsilaužti į strateginius JAV infrastruktūros objektus[1], tai Rusijos vyriausybės atstovai ir saugumo žinovai pareiškia, kad iOS įrangą naudoti nesaugu, nes ji gali būti lengvai nulaužta, tai Rusijos Dūmos deputatas Dmitrij Gorovcov organizuoja deputatų naudojančių iPhone „bano“ akciją ir teigia, kad iPhone yra JAV šnipinėjimo įranga, tai Apple pakelia kainas savo produktams Rusijoje, tai išmontuojamas ir aukcione parduodamas Steve Jobs monumentas, o dabar Uralo, Sverdlovsko miesto policijos departamentas žada sumokėti 37 000 JAV$ už įrangą galinčią nulaužti iPhone (tuos pačius, kuriuos anot Rusijos saugumo specialistų nulaužti lengva).

Rusijos policijos svetainėje buvo patalpinta konkurso „Teisminis kompleksas Apple įrangos studijavimui su video moduliu“ medžiaga, kurio rezultatai bus paskelbti gruodžio viduryje. Sverdlovsko policija teigia, kad ši įranga jai reikalinga teismo tyrimams atlikti.

Nėra aišku, kodėl Rusijos teisėsauga išskyrė tik Apple įrenginius, tačiau JAV technologijų gigantė, greičiausiai, į tai turėtų sureaguoti kaip į komplimentą jos vartotojų duomenų apsaugos mechanizmams.

Tai nėra pirmasis konkursas skelbiamas Rusijoje, kurio tikslas įsigyti programišių įrangą. Anksčiau Rusijos teisėsauga žadėjo 111 000 JAV$ už įrangą ar sprendimą leidžiantį nugalėti Tor tinklo šifravimo ir anonimaizerio apsaugą.


  1. Rusijos programišiai nuo 2011 intensyviai ir, greičiausiai, valdžios palaiminti bando visaip pakenkti kritiniams JAV infrastruktūros objektams. Neseniai Rusijos hakeriai sėkmingai įsodino „Trojos žirgą“ žinomą „BlackEnergy“ pavadinimu, kurio kanopų pėdsakai veda link Rusijos „Smėlio vikšro“ programišių komandos, siejamos su Rusijos vyriausybe, tvarto. Šie smarkuoliai sugebėjo užveisti Trojos žirgyną, JAV strateginių objektų tinkle, kurių tarpe yra ir atominės jėgainės.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų