Planuojate pirkti Apple Watch - įsitikinkite, kad turite iPhone

keturi iš 18 Apple Watch modelių

Tikimasi, kad Apple Watch pardavimuose pasirodys sekančių metų pirmoje pusėje. Vieni šaltiniai teigia, kad Apple Watch atsiras Valentino dienos šventėms, kiti - kad kiek vėliau.

Rinkos analitikų prognozėse spėjama, kad per pirmuosius Apple Watch prekybos metus, Apple parduos apie 40 mln. šių įrenginių. Tie, kas svarsto pirkti ar nepirkti naują Apple dėvimos elektronikos įrenginį turi būti tikri, kad arba turi, arba iki to laiko turės iPhone ar iPad.

Apple niekada nesakė, kad Apple Watch bus visiškai savarankiškas įrenginys ir tai, kad jis toks nebus dar labiau paaiškėjo po to, kai Apple išleido programuotojams skirtą Apple WatchKit, kurio pagalba kurio pagalba kuriamos aplikacijos Apple Watch. WatchKit dokumentacijoje skirtoje programuotojams Apple rašo, kad aplikacijų veikimui Apple Watch įrenginyje bus reikalingas iPhone arba iPad.

„Watch papildo iOS aplikacijas, bet jų nepakaičia“, - rašo Apple programuotojams skirtoje instrukcijoje.

Pradedant projektą, kuriame planuojama kurti Apple Watch aplikacija, sukuriama iPhone aplinka ir tik po to ji papildoma AppleWatch skyriumi. Apple Watch neatlieka jokių aplikacijoms būdingų kodavimo darbų. Pavyzdžiui animuoti vaizdai, kurie matomi Apple Watch ekrane pradžioje yra paruošiami ir suskirstomi į paveiksliukų seką iPhone ar iPad įrenginyje naudojant šių galingesnių įrenginių GPU ir tik tada „oru“ perduodami į Apple Watch.

Apple sakė, kad savarankiškos Apple Watch aplikacijos atsiras 2015 metais, tačiau neatskleidžia apie tai daugiau duomenų. Toks Apple sprendimas gali būti susijęs su tuo, kad šio Apple laikrodžio baterijos tarnavimo laikas nėra įspūdingas ir kompanija norėdama išsaugoti daugiau akumuliatoriaus pajėgumų visą procesoriaus pajėgumų reikalaujantį darbą permeta ant iPhone ar iPad pečių.

Su ne kaip pasirodančia Apple Watch baterija, greičiausiai, susiję ir kiti programuotojams keliami apribojimai, tokie kaip prašymas dviejų tipų pranešimams „Glances“ ir „Notifications“ aplikacijose naudoti juodą foną, nors tokį prašymą Apple ir aiškina kitaip, sakydama: „tada pranešimai susilieja su laikrodžio korpusu ir sudaro iliuziją, kad nėra ekrano ribų“.

Ką žinome apie Apple Watch

Apple Watch

Apple išleidus WatchKit paaiškėjo daugiau, iki tol nežinotų detalių. 42mm versijos Apple Watch laikrodis turės 312x390 ekraną, o mažesnė 38 mm versija - 272x340. Abiejų laikrodukų ciferblatai tiksės 4:5 santykinio dydžio 2x režimu veikiančiuose arba kitaip tariant Retina ekranuose.

Dabar žinoma, kad laikrodžiai turės dviejų tipų pranešimus: Glances - ruošinių pagrindu veikiančius pranešimus kurie nėra interaktyvūs. Vartotojai negalės su kais nieko daryti, tačiau jie gali būti naudojami kaip aktyvi nuoroda į aplikaciją iPhone. Notifications - tai iš principo tie patys pranešimai, kuriuos iPhone vartotojai mato savo telefonuose.

Apple neleidžia programuotojams savo Apple Watch aplikacijose naudoti papildomų gestų, ką jie įpratę daryti iPhone ir iPad aplikacijose - vietoje to vertikalūs, horizontalūs bei pabraukimai per ekraną nuo kraštų kaip ir paspaudimai yra valdomi sistemos. Nėra prisilietimų keliais pirštais palaikymo, nes laikrodžio ekranas tam yra per mažas.

Kelių pirštų prisilietimo nebuvimą Apple kompensuoja nauja funkcija „Force Touch“. Ši funkcija leidžia atskirti kada prie ekrano buvo prisiliesta, o kada jis paspaustas.

Programuotojai gali sukešuoti iki 20MB paveiksliukų laikrodyje, o visa kita į laikrodį pateks iš iPhone. Apple Watch be perstojo bendrauja su telefonu ir telefone yra didžioji jo „smegenų“ dalis, o laikrodis tiesiog vartotojo sąsaja atvaizduojanti tų smegenų sukramtytą rezultatą. Keista, kad laikrodis panašu nieko nedaro. Gal 2015 metais, kai atsiras savarankiškos Apple Watch aplikacijos šis elektroninis aksesuaras taps labiau naudingas.

Jei planuojate pradėti kurti aplikacijas Apple Watch, bet niekada nesate nieko kūrę Xcode - trumpa, 50-ties minučių pamokėlė.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų