Šiandien trečiosios Steve Jobs mirties metinės

Tema: Apple
 Steve Jobs

Šiandien sukanka trys metai kaip netekome Steve Jobs.

2011 metų spalio 5 dieną pasaulis neteko svajotojo, išradėjo, užsispyrusiai siekusio pasaulį padaryti geresniu ir tai padariusio, pakeitusio tai kaip mes klausomės muzikos, bendraujame, atnešusio naują kokybės ir komforto suvokimą į mūsų namus.

Apple įprastai kiekvienais metais pamini Steve Jobs metines išreikšdama padėką ir pripažinimą jo palikimui. 2011 metais, mirus Steve Jobs Apple savo svetainėje paskelbė Jobs atminimo puslapį, kuris ten yra iki šiol. Pernai metais Cook išsiuntinėjo darbuotojams skirtą laišką. Laišką darbuotojams, dabar Apple CEO pareigas einantis Tim Cook, išsiuntė ir šiemet. Savo laiške Cook rašo:

Komanda,

Sekmadienį sukaks trys metai kaip netekome Steve Jobs. Esu tikras, kad daugelis jūsų tą dieną galvos apie jį, aš žinau - aš galvosiu.

Aš tikiuosi jūs įvertinsite tai kaip Steve padarė mūsų pasaulį geresniu. Produktų, apie kuriuos jis svajojo dėka, vaikai mokosi naujoviškai. Kūrybingiausi pasaulio žmonės naudoja tuos produktus kurti simfonijoms ir pop muzikai, rašo viską novelių ir poezijos iki žinučių. Steve gyvenimo darbo vaisiai sukūrė pagrindą, ant kurio stovėdami menininkai dabar kuria savo šedevrus.

Steve fantazijos siekė daug toliau nei laikas kuriame jis gyveno ir vertybės, kurių pagrindu jis sukūrė Apple visada liks su mumis. Daugelis projektų, kuriuos dabar vystome pradėti po jo mirties, tačiau mes ir dabar jaučiame jo įtaką šiems projektams ir visiems mums.

Gero savaitgalio ir ačiū visiems padedantiems išsaugoti Steve palikimą ateities kartoms.

-Tim

Aš puikiai prisimenu tą dieną. Nežinau kodėl, bet įsijungiau televizorių (tą darau ypač retai, kartais jo nejungiu po kelis mėnesius) ir pirmoji naujiena, kuri mane pasitiko CNN kanale buvo žinia apie Steve mirtį. Pamenu taip ir sustingau negalėdamas patikėti tuo ką girdžiu. Žinojau, kad Steve sunkiai serga, tačiau kažkur viduje tikėjau, kad jis gyvens amžinai. Gal ir neklydau… nes Steve ir toliau gyvena ne tik jo sukurtuose, bet ir dabar kuriamuose bei dar tik ateityje pasirodysiančiuose Apple produktuose bei daugelio mūsų širdyse. Dažnas mūsų ir dabar tyliai su juo pasikalbame: „Steve, o kaip dabar pasielgtum tu?“

Steve Jobs mirė 2011 metų spalio 5 dieną nuo kasos vėžio. Jam buvo 56-eri.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų