Jūsų iPhone gali veikti kaip mikroskopas

Nedidelis startup’as nutarė sukurti nebrangų iPhone priedą, kurio pagalba Apple telefonas gali tapti mobiliu, 1500 kartų didinančiu mikroskopu.

Catalyst Frame projektas, šiuo metu reziduojantis Kickstarter’yje nėra pirmasis bandymas iš išmanaus telefono padaryti mikroskopą, tačiau šis projektas be abejonės yra vienas ambicingiausių. Šio mikroskopo kūrėjas Jing Luo sako, kad mikroskopas tinkamas ne tik mėgėjams, bet ir mokslininkams, nes „Catalyst Frame“ yra sukurtas taip, kad neliestų „pavyzdžių“.

Anot Kickstarter pateiktos informacijos, šis mobilus mikroskopas veikia su išmaniu telefonu ar planšetiniu kompiuteriu ir gali didinti 30/50/170 arba 30/170/340 kartų. Nedidelis priedas išmanų įrenginį paverčiantis mikroskopu yra dviejų žiebtuvėlių dydžio ir maitinamas dviem AAA tipo baterijomis.

Naudodamas 8-ų megapikslelių iPhone kamerą „Catalyst Frame“ gali didinti 340 kartų, o panaudojus skaitmeninio didinimo funkcija maždaug iki 1500 kartų. Su tokiais pajėgumais galima tirti pjautuvinię ląstelių anemiją. Padidinus 340 kartų šios ląstelės atrodytų kaip maži taškeliai, tačiau padidinus 1500 kartų jas galima lengvai įžiūrėti.

„Catalyst Frame“ yra didesnės kompanijų, gaminančių mobiliems įrenginiams pritaikytus mikroskopus, dalis. Kiti greitai prekyboje pasirodysiantys šio tipo produktai yra Micro Phone Lens 150x, MicrobeScope ir MicroMax Plus. Dauguma tokių mikroskopų, išskyrus SkyLight, galimybės ribojasi didinimu 150 kartų ir šie įrenginiai yra skirti mėgėjams ir fotografams.

Luo Kickstarteryje buvo užsibrėžęs 15 000 JAV$ ribą ir jau surinko 20 000 JAV$, todėl yra tikimybė, kad greitai iPhone pagalba galėsime patyrinėti pasaulį, kurio „neginkluota“ akimi nematome.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų