Apple pradegins beveik 1 mlrd. JAV$ skylę Samsung kišenėje

Temos: Apple, Samsung

The Wall Street Journal praneša, kad dar šiais metais Apple ruošiasi pradeginti milijardo JAV dolerių vertės skylę Samsung kišenėje.

Daugelis mano, kad Samsung yra telefonus, televizorius, šaldytuvus ir indaploves gaminanti kompanija, tačiau taip nėra. Samsung gamina labai daug skirtingų produktų, tame tarpe ir procesorius, kuriuos kitos kompanijos naudoja savo įrenginiuose.

Dar visai neseniai Apple buvo viena didžiausių Samsung klienčių korėjiečių kompanijos procesorių versle. Samsung gamino procesorius, kuriuos Apple naudojo savo iPhone ir iPad. Savo procesorius Apple vadina A7 ar A8 ar A-kaipnorskitaip.

Pranešama, kad Apple savo procesorių gamybai pasirinko kitą gamintoją - Taivanyje įsikūrusią kompaniją TSMC. Matyt viena tokio pasirinkimo priežasčių, nenoras maitinti savo konkurento, kuris ne tik kopijuoja Apple dizainą, bet ir tyčiojasi iš šios kompanijos įrenginių savo reklamose.

Tai, kad Apple savo procesorių gamybą iš Samsung perkels pas kitą gamintoją, P. Korėjos kompanijos pajamas sumažins maždaug 877 mlrd. vonų (apie 638 mlrd. €)

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų