Apple patentavo lankstų ekraną leidžiantį tam tikras ekrano vietas paversti iškiliais mygtukais

JAV Patentų ir prekinių ženklų biuras patvirtino naują Apple patentą, kuriame aprašomi įvairūs įrenginių valdymo būdai panaudojant lankstaus ekrano technologiją.

Apple patentas Nr. 8816977 pavadintas „Elektroniniai įrenginiai lanksčiu ekranu“ aprašo technologijas kaip lankstūs ekranai gali būti panaudoti tam tikras ekrano vietas pakeičiant iškilusiais mygtukais, kurie yra daug patikimesni ir atsparesni nei dabar naudojami mechaniniai. Nuspaudus tokį mygtuką, galima vartotojui leisti pajusti paspaudimo „klaktelėjimą“, ekranas gali būti panaudotas garso aptikimui ir šio ekrano galimybes galima išnaudoti net palengvinant MacBook kompiuterio viršutinės dalies pakėlimui.

Apple patente aprašomos technologijos pasakoja, kaip šių ekranų savybes galima išnaudoti įvairiems tikslams, ne tik kaip ekrane esant poreikiui suformuoti iškilius klavišus/mygtukus ir tokiu būdu panaikinti iOS įrenginiuose įprastą, mechaninį „Home“ mygtuką perkeliant jį į ekrano zoną ir taip neprarandant funkcionalumo ir nedidinant paties įrenginio - padidinti ekrano plotą.

Galimybė generuoti mygtukus ar iškilimus bet kurioje ekrano vietoje yra nuostabi savybė. Šios savybės dėka, tokius ekranus turintys įrenginiai taps naudingesni regėjimo sutrikimų turintiems žmonėms. Taip pat ekrane įdiegtų diafragmų pagalba pastarasis gali tapti garsiakalbiu arba garsui jautriu paviršiumi.

Nors pagrinde patente aprašomos technologijos atrodytų labiausiai taikytinos mobiliems įrenginiams tokiems kaip iPhone ir iPad, nes leidžia efektyviau išnaudoti mobilių įrenginių paviršių padidinant ekrano plotą nedidinant pačių įrenginių, tačiau Apple aprašo, kaip ši technologija gali būti panaudota ir MacBook kompiuteriuose. Tokio tipo ekranus įdiegus MacBook kompiuterio „trackpad’e“ deformuojant jo paviršių ir padarant „kalnelį“, MacBook kompiuterio dangtelis gali būti kilstelėtas taip jo atidarymą vartotojui padarant patogesniu. Kitaip tariant toks ekranas galėtų pakeisti dabartinių MacBook tipo kompiuterių korpusuose esantį griovelį.

Jei nesate matę kaip veikia lankstūs ekranai - geriau įsivaizduoti šią technologiją gali padėti Tactus klaviatūros pavyzdys (nekantriems nuo 1:20).

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų