Kodėl niekas iš Apple darbuotojų nenorėjo pietauti su Steve Jobs

Buvęs Apple vadas Steve Jobs gerai žinomas kaip tas, kuris įmonėje įdiegė be galo aukštus produktų dizaino ir vystymo standartus.

Darbuotojai, kuriems nuskilo dirbti Apple kai šiai vadovavo Steve pasakoja, kad didele dalimi aukštų, Steve reikalaujamų, standartų siekimas buvo darbuotojų vertimas dirbti sunkiai ir visą laiką būti pasiruošus - tai dalykai, kuriuos Jobs labai vertino.

Vienas Apple darbuotojas - David Black, kompanijoje pradėjęs dirbti 2000-taisias ir pradirbęs 12 metų iki pradėjo savo veiklą, pasakojo - kad jis turėjo galimybę matyti, kad Jobs buvimas veikia darbuotojus.

David’as pasakojo, kad kai darbuotojai pamatydavo Steve pietaujantį vidiniame kieme - jie papietaudavo per 15 minučių. „Niekas nenorėjo atsisėsti šalia jo, nes jis norėjo, kad jūs visuomet būtumėte pasiruošęs“.

Pirmasis dalykas, kurio išmoksta Apple darbuotojai yra būti pasiruošus atsakyti į klausimą: „ką šiuo metu dirbi?“.

Darbuotojai vengė susitikti su Steve ne tik pietų metu, bet ir atsidurti situacijose, kai negali staiga pasisukti ant kulno, apsimesdamas jog kažką pamiršai, ir nudumti į priešingą pusę.

David’as papasakojo kelis pavyzdžius:

Kartą darbuotojas „pateko“ į liftą kartu su Steve ir Jobs’as pasidomėjo „ką jis (darbuotojas) šiuo metu dirba“ (su kokiu projektu) ir darbuotojas atsakė, kad „šiuo metu jis tikrina produkto kokybę“. Tada Jobs jo paklausė: „Tai kodėl tu važiuoji žemyn? Turėtum važiuoti į viršų“. Darbuotojas išbalo ir tada Jobs ištarė: „Juokauju“.

Steve mėgo stebėti, kaip žmonės reaguoja.

Kartą viena Apple žmogiškųjų išteklių departamento internė „pateko“ į tą patį liftą, kuriuo važiavo Steve, jis tuojau pat pasidomėjo kuo ji užsiima ir šiai atsakius - jis užsimanė dabar pat pažiūrėti tą projektą.

Teko girdėti atvejų, kai į liftą su Steve Jobs įlipę darbuotojai, pavažiavę su juo du auštus iš lifto išlipdavo jau bedarbiais.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų