Kalbos apie tai, kad iPhone 6 turės safyro kristalų ekraną nervina Corning (Testas)

Ilgą laiką Corning kompanijos „Gorilla Glass“ stiklas dėl savo tvirtumo bei atsparumo išoriniams poveikiams buvo mobilių telefonų gamintojų pasirinkimas Nr1, tačiau Apple įvėlė sumaištį ir čia.

Gorilla Glass

Nors nėra jokių tikrų duomenų, bet gandonešiai vienbalsiai tvirtina, kad Apple iPhone 6 ekranas bus apsaugotas safyro kristalų paviršiumi ir tai reiškia, kad Corning gali prarasti ilgalaikį partnerį ir atitinkamai labai daug pinigų, o jei (kaip labai dažnai nutinka) Apple pėdomis nutars sekti ir Samsung, „Gorilla Glass“ gamintojai gali ateiti sunkūs laikai.

Nieko nuostabaus, kad net neturėdama patikimų duomenų, Corning, dėl visa pikta, pradėjo „anti-safyrinę“ kampaniją. Savo svetainėje Corning patalpino video, kuriame atlieka „Gorilla Glass“ ir Safyro kristalų ekranų atsparumo palyginamuosius testus stengdamasi įrodyti, kad „Gorilla Glass“ yra gerokai stipresnė medžiaga.

Nors video įdomus, tačiau keista, kad Corning, be jokio rimto pagrindo pradėjo jaudintis taip anksti, nes iPhone 6 gali visai ir neturėti Safyrinio ekrano. Taip pat reikia paminėti, kad nėra žinomi testuotų „stiklų“ fizikiniai duomenys kaip ir tai kokių gudrybių imsis Apple ir jos gamybiniai partneriai Safyro kristalų ekranų tobulinimui, jei kartais būtų nutarta tokio tipo ekranais aprūpinti naujuosius iPhone.

Žemiau Corning testų video. Atsiprašau skaitytojų, tačiau Corning taip susijaudino, kad įdėjo tik Flash video versiją - teks kompiuteriuose atsidaryti Chrome naršyklę :)

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų