IBM pardavinės iPad ir iPhone verslo klientams

Temos: Apple, IBM, iPad, iPhone

Dar neseniai Apple ir IBM kovėsi tarpusavyje už vietą po saulę, o dabar dvi technologijų gigantės suvienijo savo pajėgas.

Antradienį Apple ir International Business Machines paskelbė apie kompanijų partnerystę. Ši partnerystė leis IBM kurti išskirtinai iPhone ir iPad verslo sektoriui skirtas aplikacijas ir taip apjungti abiejų kompanijų aukštą reputaciją užtarnautą „know-how“ - kiekvienai savo srityje. Ši partnerystė taip pat leis IBM pardavinėti iPad ir iPhone verslo įmonėms su jau įdiegtais specifiniais verslo sprendimais.

Nuotrauka: Jean Pigozzi, paskelbta pirmosios Macintosh komandos nario Andy Hertzfeld
Nuotrauka: Jean Pigozzi, paskelbta pirmosios Macintosh komandos nario Andy Hertzfeld

Atsimenant 1983 metus, kai tuometinis Apple CEO Steve Jobs buvo pasiryžęs sunaikinti IBM, manau, kad „išgirdęs“ šią naujieną Steve „apsivertė ant šono“.

Dabartinis Apple CEO Tim Cook, apie šią partnerystę sakė: „Pirmą kartą mes suteiksime galimybę iOS vartotojams naudotis IBM duomenų analizės aplikacijoms ir tai atvers dideles galimybes Apple.“ Anksčiau Apple vadas jau yra minėjęs, kad 98% iš Fortune 500 ir 92% iš Global 500 kompanijų naudoja iOS įrenginius.

„Mobilumas apjungtas su duomenų ir kompiuterinių debesų fenomenu keičia verslo ir industrijos istoriją suteikdamas galimybę kitaip pažvelgti į verslą, gamybą bei profesijas“ - sakė IBM CEO Ginni Rometty.

Apple ir IBM savo pareiškimuose kalbėdamos apie jau šį rudenį verslo sektorių pasieksiančių daugiau nei 100 naujų aplikacijų ypač išskyrė tokias verslo rūšis kaip: mažmeninė prekyba, sveikatos apsauga, bankai, kelionės, transportas, telekomunikacijos ir draudimas. Apple taip pat pradės teikti ir naują verslo sektoriui skirtą paslaugų rūšį „AppleCare for Enterprise“ - 24/7 palaikymą/pagalbą atvykstant pas klientą, kurią vykdys IBM.

Ši nauja partnerystė padės Apple dar labiau plėsti savo įtaką verslo sektoriuje ir šį kartą ne tik siūlant savo fantastiškus produktus, bet kartu su jais ir verslo įmonėms priskaitytus sprendimus.

Tai nėra pirmoji Apple partnerystė su IBM. Eilę metų Apple savo kompiuteriuose naudojo IBM PowerPC procesorius iki 2006 Mac kompiuterių gamintoja į savo naujus Mac kompiuterius pradėjo diegti Intel gamybos procesorius.

Paskelbus šią informaciją Apple akcijos šoktelėjo 1,6%, o IBM 2,1%.

Žemiau CNBS siužetas, kuriame kalbinami Tim Cook ir IBM CEO Virginia Rometty pasakoja apie tai, kokią naudą ši partnerystė atneš Apple, IBM bei įmonėms.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų