Apple kaltinama pažeidusi signalo perdavimo Internetu patentą

Nespėjo Apple atsipūsti po vienos patentų bylos su savo didžiausiu konkurentu Samsung, kai pati tapo apkaltinta pažeidusi kitos kompanijos patentą.

Šį kartą, pažeidusi kitos kompanijos patentą, kaltinama Apple, o kaltintoja - Izraelio kompanija Emblaze. Izraelio kompanijos teisininkų teigimu, Apple nelegaliai naudoja Emblaze patentuotą - HLS tiesioginės transliacijos (streaming) technologiją.

Oficialiame pareiškime, kurį paskelbė Bloomberg rašoma, kad Apple buvo apkaltinta vertimu kai kurių sportinių organizacijų vertimu tiesioginių varžybų į iOS įrenginius transliavimui naudoti HLS technologiją.

Ši Emblaze byla startavo dar 2010 metais ir keturių metų bėgyje buvo tai nutraukiama, tai pradedama iš naujo. Emblaze atstovai tvirtina, kad Apple sukurta HLS technologija yra seniausiai patentuota ir patentas Nr. 6389473 priklauso Izraelio kompanijai.

Apple, HLS arba HTTP Live Streaming technologiją pristatė kartu su iOS 3. Ši technologija yra skirta video duomenų perdavimui į iOS įrenginį tam naudojant HTTP prisijungimą. Naudojant HLS, perduodami video duomenys „supjaustomi“ gabaliukais ir perduodami kaip atskiri fragmentai. Juos gavęs įrenginys juos rodo iš eilės. Duomenų perdavimo greitį, prieš duomenų gavimo/perdavimo sesijos pradžią gali nurodyti vartotojas ir šis perdavimo greitis priklauso nuo naudojamo įrenginio pajėgumų ir susijungimo greičio. Emblaze tvirtina, kad šis duomenų perdavimo principas yra visiškai identiškas tam, kurį Izraelio kompanija patentavo prieš 10 metų.

Šiuo metu ši byla laukia savo eilės, o Aukščiausiasis teismas sprendžiama Apple partnerės, turinio tiekimo kompanijos Akamai bylos baigtis.

Reikia paminėti, kad Apple nėra vienintelė kompanija su kuria bylinėjasi izraeliečiai. Dėl nesankcionuoto tos pačios technologijos panaudojimo Emblaze bylinėjasi ir su Microsoft. Tačiau bylos peržiūrėjimas prasidės tik užbaigus bylą su Akamai.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų