Vasarą pokalbiai ir mobilusis internetas ES šalyse pigs

Nuo liepos 1 d. pokalbiai, SMS žinutės visų operatorių vartotojams Europos Sąjungos (ES) šalyse atpigs 20–30%, o mobilusis internetas – net 56%. „Bitė Lietuva“ pastebi, kad dėl mažėjančių kainų klientai, keliaudami po ES šalis, kalba daugiau.

Nuo liepos 1 d. keliaujant ES šalyse minutė kainuos ne daugiau nei 0,79 lito (21% pigiau), o atsiliepiant į skambutį – ne daugiau nei 0,21 lito (29% pigiau). SMS žinučių kaina sumažės 25% iki 0,25 lito, o mobiliojo interneto megabaito kaina – net 56% iki 0,84 lito.

„Kainos toliau mažėja dėl 2007 m. priimto Europos Komisijos reikalavimo suvienodinti ir sumažinti tarptinklinius ES šalyse veikiančių operatorių įkainius. Mūsų klientai tai įvertino ir keliaudami jau skambina daugiau. Tikimės, kad šią vasarą perpus sumažėsianti mobilaus interneto kaina paskatins juos ir drąsiau naršyti internete“, – sako Pranas Kuisys, „Bitė Lietuva“ rinkodaros direktorius.

Pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, didžiausias skambučių užsienyje trukmės augimas (sudėjus inicijuotų ir gautų skambučių užsienyje minutes) stebimas tarp „Bitės“ klientų, turinčių išankstines mokėjimo korteles (36%), bei vartotojų, pasirašiusių sutartis (25%). Verslo klientai pradėjo daugiau skambinti patys nei laukti, kol paskambins kolegos: išeinančių skambučių trukmė augo 11%, o įeinančių mažėjo 12%.

Šiuo metu skambinant ES šalyse minutės kaina siekia 1 litą, o atsiliepiant – 0,29 lito. Viena SMS žinutė kainuoja 0,33 lito, o megabaitas mobiliojo interneto duomenų – 1,88 lito.

Šaltinis: Bitė

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų