Vienas turtingiausių P. Korėjos nusikaltėlių - Samsung vadas, pabudo po dviejų savaičių praleistų komoje

Tema: Samsung

Korėjos „The Korea Herald“ praneša, kad Samsung pirmininkas Lee Kun-hee pirmą kartą atgavo sąmonę po prieš dvi savaites jį ištikusios komos.

72 metų Pietų Korėjos kompanijos pirmininką Lee Kun-hee širdies smūgis ištiko šį mėnesį ir vėliau jam buvo atlikta su aštriu miokardo infarktu susijusi, 60 valandų trukusi širdies operacija. Medikai sako, kad Samsung pirmininko sveikata gerėja. Iš komos jis pabudo išgirdęs, kaip šeimos nariai džiūgauja prie televizoriaus stebėdami Samsung beisbolo komandos žaidimą.

Šiuo metu Samsung neturi plano, kuo galėtų pakeisti pirmininką, tačiau šis įvykis turėtų priversti juos apie tai pamąstyti.

Lee yra vienas turtingiausių žmonių Korėjoje. Kompaniją jis paveldėjo iš savo tėvo ir pavertė ją įmone susijusią su beveik viskuo - nuo telefonų iki laivų.

Lee Kun-hee turi spalvingą kriminalinę praeitį, kuri puikiai atsispindi ir dabartinėje Samsung verslo taktikoje. 1996 metais jis buvo vienas iš grupės žinomų Pietų Korėjos veikėjų papirkinėjusių buvusį Korėjos prezidentą Roh Tae Woo. 2008 metais jis apkaltintas finansiniais nusikaltimais ir nubaustas beveik 100 mln. JAV$ bauda. 2010 metais buvusio Samsung teisinio patarėjo paviešintoje informacijoje teigiama, kad Lee iš kompanijos ir kitų jai priklausančių įmonių pasisavino 8,9 milijardo JAV$ bei sunaikino įrodymus, kurie galėtų sukliudyti jo sūnui paveldėti jo „jėgą“.

Jo vadovaujama kompanija ir jai priklausančios įmonės ne kartą buvo baudžiamos skirtingose pasaulio šalyse už vengimą mokėti už prekes, atliktus darbus, nusikaltimus susijusius su intelektine nuosavybe. Šio verslininko kolekcijoje galima rasti ir 15 mln. JAV dolerių vertinamą, retą (vieną iš keturių egzistuojančių) 1962 metų Ferrari 330 LM-B automobilį.

1962 metų Ferrari 330 LM Berlinetta, 2012 Grinviče vykusiame „Concours d'Elegance“
1962 metų Ferrari 330 LM Berlinetta, 2012 Grinviče vykusiame „Concours d'Elegance“
Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų