Apple ir Microsoft kompiuterių ateitį mato skirtingai

Apple ir Microsoft kurdami kompiuterių ateitį žengia radikaliai priešingomis kryptimis.

Apple tiki, kad planšetiniai kompiuteriai yra vienos -paskirties įrenginiai, kurie privalo turėti savo atskirą operacinę sistemą. Microsoft mano, kad planšetiniai kompiuteriai yra hibridiniai įrenginiai, kuriuose įdiegta operacinė sistema kartais veikia taip kaip įprasta planšetiniuose kompiuteriuose, o kartais taip kaip esame pripratę matyti ją veikiant paprastuose kompiuteriniuose.

Pernai Tim Cook sakė: „Mūsų konkurencija yra kiek trikdanti. Jie PC paverčia planšetiniais kompiuteriais, o planšetinius kompiuterius - PC. Kas žino ką jie sukurs toliau?“

Kaip šio savo pasisakymo vaizdinę medžiagą, Apple CEO parodė paveiksliuką esantį žemiau.

Apple iliustracija apie tai kaip jie mato Microsoft strategiją susijusią su ateities kompiuteriais

Antradienį Microsoft, į Tim Cook repliką atsakė savo grafiniu apipavidalinimu.

Panos Panay, Microsoft Surface grupės lyderis kompanijos renginio metu parodyta iliustracija apie tai, kad Apple ir Microsoft ateities kompiuterių vizija skiriasi.

Niujorke vykusio Microsoft renginio metu, Windows operacinės sistemos „motina“, pristatydama savo naują Surface Pro 3 patvirtino savo strategiją ir ateities kompiuterių viziją - tai nešiojamo ir planšetinio kompiuterio hibridas. Surface Pro 3 tai 12" planšetinis kompiuteris veikiantis kaip nešiojamas kompiuteris. Jo kaina JAV be klaviatūros bus nuo 799 JAV$, o norintys jį naudotu su klaviatūra turės atseikėti dar 129 JAV$. Brangiausios komplektacijos Surface Pro 3 kaina JAV bus 1949 JAV$.

Microsoft planuoja naują savo produktą gaminti kelių skirtingų modifikacijų: su Intel Core i3, i5 ir i7 Haswell kartos procesoriais, RAM kiekis 4–8GB, o informacijos kompiuteryje saugojimui bus naudojami 64–512GB SSD diskai. Surface Pro 3 dydis 201 × 292 × 9,1mm, svoris 800g, skiriamoji ekrano geba 2160x1400 pikselių.

Pristatydamas naują produktą, Microsoft Surface vadovas Panos Panay pažymėjo, kad visi esantys renginyje rašo naudodami nešiojamus kompiuterius ir jie niekur neišeina, nežiūrint pranašysčių apie tai, kad planšetiniai kompiuteriai išstums PC.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų