Kaip OS X sužinoti Wi-Fi prisijungimo greitį

Kartais iš smalsumo ar įtarus, kad su Wi-Fi prisijungimu ne viskas tvarkoje, gali prireikti pasidomėti kokiu greičiu jūsų Mac kompiuteris prisijungęs prie Wi-Fi maršrutizatoriaus. Mac OS X tai padaryti labai paprasta ir šią informaciją galima gauti keliais būdais.

1 būdas - meniu juostoje esančios piktogramos pagalba

OS X Wi-Fi prisijungimo informacija paspaudus Alt ir ant meniu juostoje esančios Wi-Fi piktogramos

Vienas greičiausių būdų sužinoti WiFi prisijungimo prie maršrutizatoriaus greitį yra paspausti Alt ⌥ klavišą ir pele spustelėti ant meniu juostoje esančios Wi-Fi piktogramos. Jei jos nematote: System Preferences > Network, kairėje pusėje pažymėkite Wi-Fi prisijungimą ir dešinėje lango pusėje pažymėkite varnele „Show Wi-Fi status in meniu bar“. Atsidariusiame lange, be naudojamų kanalų, signalo stiprumo ir kitų duomenų, Transmit Rate eilutėje pamatysite Wi-Fi prisijungimo prie maršrutizatoriaus greitį.

2 būdas - Network Utility pagalba

Kitas būdas sužinoti ne tik Wi-Fi prisijungimo prie maršrutizatoriaus greitį, bet ir LAN prisijungimo informaciją, bet patogioje vartotojo sąsajoje patikrinti jų funkcionalumą galima aplikacijos „Network Utility“ pagalba (rasite Applications/Utilities aplanke).

  • Atidarę Network Utility aplikaciją paspauskite ant info skirsnio
  • Parinktyse nurodykite norimą tinklo kortą (jei norite sužinoti Wi-Fi greitį, tada pasirinkite Wi-Fi)
  • Informacijos apie pasirinktą tinklo kortą Link speed dalyje matysite Wi-Fi prisijungimo prie maršrutizatoriaus greitį.
Wi-Fi prisijungimo informacija parodoma OS X Network Utility aplikacijoje

3 būdas - System Information

Norint gauti išsamesnę informaciją apie Wi-Fi kortą, jos naudojamus kanalus, bei tos kortos matomus kitus Wi-Fi tinklus bei jų kanalus (naudinga jei Wi-Fi veikia nestabiliai ir to priežastis gali būti keli ar keletas Wi-Fi tinklų „besistumdančių“ tame pačiame kanale).

  • kairiame meniu juostos kampe paspauskite ant , pasirinkite About This Mac > More Info… > System Report ir kairėje pusėje esančių parinkčių Network dalyje paspauskite ant Wi-Fi

Čia rasite išsamią informaciją apie kortos palaikomus ir naudojamus kanalus, signalo stiprumą ir triukšmų lygį, prisijungimo prie maršrutizatoriaus greitį (Transmit Rate) bei kitą informaciją tame tarpe ir susijusią su kitais matomais Wi-Fi tinklais.

4 būdas - Terminalas

Terminalo komandų mėgėjai pagrindinę su Wi-Fi susijusią informaciją gali gauti Terminal aplikacijos lange įvedę komandą:

/System/Library/PrivateFrameworks/Apple80211.framework/Versions/Current/Resources/airport -I

Daugiau OS X patarimų rasite patarimų skiltyje

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų