Apple sutiko dalyvauti savanoriškoje „išmaniųjų telefonų apsaugos nuo vagysčių“ programoje

Įvairių JAV valstijų ir municipalitetų atstovams spaudžiant privalomu būdu mobiliuose įrenginiuose įdiegti „susinaikinimo mygtuką“ (kill-switch) pranešta, kad eilė šios industrijos dalyvių nutarė šiai iniciatyvai pritarti.

Antradienį pranešta, kad savanoriškoje įsipareigojimų programoje sutiko dalyvauti penki didžiausi JAV mobilaus ryšio operatoriai bei pagrindiniai šios rinkos žaidėjai – operacinių sistemų bei mobilių įrenginių gamintojai: Apple, Google, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft, Nokia ir Samsung.

Pasirašę susitarimą pasižada, kad po 2015 metų liepos mėnesio į pardavimą pateksiantys jų įrenginiai turės funkciją leidžiančią nuotoliniu būdu ištrinti įrenginyje esančius duomenis, galimybę įrenginį paversti nepanaudojamu, bei nurodyti, kad be vartotojo sutikimo įrenginys negali būti reaktyvuotas.

Apple ir be šios iniciatyvos, pirmoji industrijoje, savo iOS 7 operacinėje sistemoje pradėjo naudoti apsaugos nuo įrenginių vagysčių priemones. Viena tokių funkcijų vadinasi „Activation lock“ apsauganti įrenginį nuo nesankcionuoto de/reaktyvavimo.

Apsaugos nuo vagysčių iniciatyvoje dalyvaujančios kompanijos savo įrenginiuose turės įdiegti šias funkcijas:

  • Galimybę nuotoliniu būdu ištrinti duomenis (tokią kokia įdiegta Apple Find My iPhone paslaugoje)
  • Galimybė nuotoliniu būdu užrakinti įrenginį (tokią kokia yra įdiegta Apple Find My iPhone paslaugoje ir leidžia nuotoliniu būdu įrenginį apsaugoti PIN kodu)
  • Nesankcionuoto įrenginio ištrynimo ar gamyklinių nustatymų grąžinimo uždraudimo funkcija (tokia kokią Apple įra įdiegusi iOS 7 Activation Lock paslaugoje)
  • Galimybę vartotojui atstatyti savo duomenis po to kai įrenginys buvo visiškai ištrintas (taip kaip tai padaryti leidžia Apple iCloud ir iTunes paslaugos)

Dalyvavimas šioje iniciatyvoje kolkas yra savanoriškas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų