Apple perka daugiau Interneto pajėgumų - gal ruošiasi televizijai?

Temos: Apple, Internetas

The Wall Street Journal praneša, kad Apple patyliukais didina savo Internetinius pajėgumus. Be to, kad tai gali būti paprasčiausias esančių paslaugų našumo padidinimas, straipsnyje kalbama apie galimą pasiruošimą seniai gandais sklandančią Apple televiziją.

Tarptautinio Interneto biržos strateginis vadas Bill Norton, kuris padeda kompanijoms pasirašyti Internetinių tinklų plėtimo sutartis teigia, kad jo manymu Apple neseniai įsigijo pakankamai Interneto resursų, kad galėtų jais perduoti šimtus gigabitų duomenų kiekvieną sekundę.

Apple, rugsėjį taip pat įdarbino papildomus infrastruktūros žmones, tame tarpe Lauren Provo iš Comcast ir buvusį TV R&D technologijų viceprezidentą Jean-François Mulé.

Nors Apple jau perduoda Interneto kanalais pakankamai duomenų savo iTunes, Mac Apple Store ir iCloud vartotojams, kaip taisyklė jie tai daro per trečių šalių tinklus (TPT - turinio pristatymo tinklus). Jei Apple kuria savo TPT, tai leis kompanijai geriau kontroliuoti srautinių duomenų (streaming) perdavimo resursus.

Kol kas galima tik „sėdėti ir laukti“ kol paaiškės ar Apple kuria savo srautinį duomenų perdavimo tinklą, ar paprasčiausiai nori apsidrausti nuo tokių situacijų, kai paskelbus naują iOS ar OS X versiją, vartotojams norintiems ją atsinaujinti tenka ilgokai palaukti kol ilgai laukta, nauja, fantastiška ir nepaprastai tobula operacinės sistemos versija pilnai atsisiųs į jų įrenginius, nes visas pasaulis tuo pačiu metu „siurbia“ duomenis iš Apple serverių.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų