Kaip „Find My Mac“ padėjo susekti du nužudymu įtariamus asmenis

Šių metų liepą Ann Arbor policija pradėjo tirti 25 metų Mičigano universitete mediciną studijavusio Paul DeWolf nužudymą. Paul DeWolf buvo nušautas į kaklą ir kaip dabar mano bylos tyrėjai tai buvo padaryta įsiveržimo į namus metu.

Paul DeWolf
Paul DeWolf

Bylą tiriantys pareigūnai neturėjo daug įkalčių už kurių galėtų užsikabinti sėkmingai nusikaltėlių paieškai, bet prieš kelias savaites, bylos tyrime įvyko lūžis ir įtariamųjų ratas pradėjo siaurėti.

Pasirodo, panašiu metu, kaip ir Paul DeWolf žmogžudystė, buvo įvykdytas jo kaimynų apiplėšimas, kurio metu žuvusio studento kaimynė neteko MacBook kompiuterio, kuriame buvo įjungta iCloud „Find My Mac“ funkcija.

„Detroit Free Press“ rašo, kad „policijos pareigūnai aptiko kelias detales leidusias tyrimui pasistūmėti į priekį. Tyrimui padėjo atkaklus detektyvų darbas, sėkmė ir sekimui skirtos aukštosios technologijos“, o būtent Mac kompiuteris priklausęs pagyvenusiai moteiai, įsikūrusiai netoli nuo tos vietos kur buvo rastas negyvas Paul DeWolf. Kompiuteris buvo pavogtas tarp liepos 23 dienos 22:30 ir liepos 24 dienos 12:30 ir policija mano, kad tai panašus laikas kada buvo nužudytas DeWolf.

Prarasto nešiojamo kompiuterio savininkė nurodė Apple susisiekti su ja, jei jos kompiuteris bus pajungtas prie interneto. Spalio 3 dieną, Apple gavo signalą, kad tas kompiuteris įjungtas ir pasijungė prie interneto. Nustačius pavogto Mac kompiuterio buvimo vietą, policijos pareigūnai aptiko žmogų kuris tą Mac’ą už 200 JAV dolerių įsigijo iš Craigslist ir sugebėjo nustatyti pardavėją - 20-metį Joei Jordan.

Joei Alexander Jordan (kairėje) ir Shaquille Jones (dešinėje). Nuotraukos: Washtenaw apygardos šerifo biuras
Nuotraukos: Washtenaw apygardos šerifo biuras
Joei Alexander Jordan (kairėje) ir Shaquille Jones (dešinėje).

Tyrėjai nustatė, kad kai kompiuteris buvo perduodamas pirkėjui, Joei Jordan buvo kartu su savo 25 metų pusbroliu Shaquille Jones ir pradėjo juos abu sekti. Lapkričio pradžioje Jones buvo suimtas Pietų Karolinoje ir vėliau grąžintas atgal į Mičiganą.

Lapkričio 22 dieną Jordan ir Jones buvo apkaltinti žmogžudyste ir plėšimu. Byloje figūruoja dar vienas įtariamasis, bet apie tai kas jis toks pareigūnai kol kas viešai nepraneša.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų