Kaip atstatyti audio nustatymus OS X

Jei Mac kompiuteryje nebėra garso arba jis neveikia ne taip kaip reikia, yra keli būdai atstatyti nustatymus ir priversti OS X audio sistemą vėl veikti tvarkingai.

Įprastai kilus bėdų su Audio naudojame „System Preferences“, AppleAudio Midi Setup“ ar nustatymus specifinėse aplikacijose tokiose kaip „GarageBand“. Tačiau jei problema yra tokia, kad garso nėra visai arba jis labai nekokybiškas, audio kartojasi, neatpažįstamas įrenginys ar kitos su garsu susijusios problemos tada yra keli būdai tokio pobūdžio problemoms spręsti.

1. Lokalizuokite problemą

Pirmoje eilėje iškilus audio problemoms turite sužinoti ar ta problema egzistuoja visoje sistemoje ar tik tam tikroje aplikacijoje. Atidarykite kitą audio aplikaciją, pvz. QuickTime Player ir pabandykite įrašyti ir atkurti garsą. Jei tai veikia, tada peržvelkite nustatymus aplikacijoje kur garsas neveikia ar veikia netvarkingai. Tai gali būti neteisingai nustatytas bitų skaičius, nurodytas ne tas įrenginys garso atkūrimui ar kiti nustatymai, kuriuos pakeitus garso tvarkyklė bus iš naujo nustatyta. Uždaryti ir iš naujo atidaryti aplikaciją po to kai padaryti pakeitimai jos nustatymuose taip pat nepakenks.

2. Jei problema visoje OS X sistemoje

Jei problema pasirodys esanti globali ir apimanti visą sistemą - reikia inicijuoti sistemos pagrindinės garso tarnybos atstatymą (coreaudiod), kuri OS X veikia nenutrūkstamai.

OS X Audio MIDI Setup aplikacijoje Tokių nustatymų, kaip „Format“ pakeitimas gali inicijuoti tvarkyklės nuostatų perkrovimą
OS X Audio MIDI Setup aplikacijoje Tokių nustatymų, kaip „Format“ pakeitimas gali inicijuoti tvarkyklės nuostatų perkrovimą

Taip pat kaip ir kiekvienoje audio aplikacijoje galite pakeisti nustatymus, kurie galios tik joje, taip naudodami System Preferences ar Audio MIDI Setup (rasite Aplications/Utilities aplanke) aplikacijas galite pakeisti nustatymus, kurie galios visai sistemai.

Jei aplikacijoje nurodyta kitaip, tos aplikacijos ribose galios aplikacijos nustatymai.

Jei tai nepadeda tada reikia inicijuoti audio tarnybos perkrovimą. Tai padaryti galima perkrovus kompiuterį, tačiau jei esate įpusėję darbą ir to daryti nenorite, perkrauti audio tarnybos servisą galite atidarę Terminal aplikaciją ir joje įrašę komandą:

sudo killall coreaudiod

Naudojant Terminal aplikacijoje sudo komandą reikės įvesti kompiuterio administratoriaus ar vartotojo turinčio administratoriaus teises slaptažodį, vedant kurį ekrane nesimatys, kad ką nors rašote. Būkite atsargūs su komandomis Terminal’e ypač kai naudojama sudo komanda neprispaudykite ko nereikia ir neeksperimentuokite jei nesate tikri tuo ką darote.

Jei prisibijote terminalo šiam tikslui galite pasinaudoti ir Activity Monitor aplikacija: atidarę Activity Monitor, pasirinkite „All Processes“View meniu punkto ir tada aplikacijos paieškos laukelyje įrašykite coreaudiod, pažymėkite šį procesą ir nuspauskite „quit“ piktogramą (OS X Mavericks Activity Monitor aplikacijoje įrankių juostoje „x“ askritime).

Bet kuris šių veiksmų išjungs coreaudiod procesą. Kadangi coreaudiod procesas įjungtas LaunchDaemon skripto pagalba, jis yra instruktuotas, kad šis procesas turi visada veikti ir jums jį išjungus sistemos procesas (launchd) tuojau pat jį įjungs automatiškai. Tai turėtų audio tarnybą priversi nuskaityti nustatymus ir įsijungus iš naujo juos naudoti.

3. Jei OS X neatpažįsta ar nemato audio įrenginio

Atminkite, kad aukščiau minėti būdai gali nepadėti jei kompiuteris negali aptikti įrenginio. Jei audio įrenginys išjungtas ar jo sistema nemato ar neatpažįsta dėl USB tvarkyklės problemų - aukščiau aprašyti būdai, greičiausiai, nepadės. Tokiu atveju reikėtų perkrauti kompiuterį įsitikinus, kad audio įrenginys yra įjungtas ir teisingai pajungtas prie kompiuterio.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų