10 dalykų, kurių greičiausiai nežinojote apie Apple dizaino vadą Jonathan Ive

Jony mėgsta greitus automobilius, tačiau 2000 metais, šis pomėgis jo vos nepražudė.

Po serijos ankstesnių sėkmių Apple dizaino padalinio vadas įsigijo Aston Martin DB9 ir po mėnesio, kartu su savo dizaino komandos nariu pateko į avariją, kurioje jie abu vos nežuvo. Apple į šį įvykį sureagavo „gerokai pakeldama jo atlyginimą“. Panašu, kad šis įvykis pažadino Apple kompanijoje suvokimą, koks vertingas jai yra šis žmogus.

  1. Ive pradėjo nuo to, kuo užsiėmė jo tėvas. Mike Ive buvo sidabro dirbinių juvelyras.
  2. Dar būdamas jaunas studentas Jony kūrė mobilius telefonus ir net laikrodžius. Kaip prisimena vienas iš jo buvusių dėstytojų: „Jis kūrė mobilius telefonus, kurie buvo ploni ir detalūs, tokie kokie yra mobilūs telefonai šiais laikais“.
  3. Vienas pirmųjų jo užsakymų baigus koledžą buvo sukurti unitazą klientui. Jam nepasisekė. 1989 metais Ive prisijungė prie dizaino „startup’o“ grupės Tangerine ir buvo kliento paprašytas sukurti jam unitazą, bide ir kriauklę. Klientas atsisakė jo dizaino, nes jis buvo „per daug brangus pagaminti“.
  4. Ive vos nepaliko Apple tuo metu kai į kompaniją grįžo Jobs. Jo naujas bosas Jon Rubinstein suteikė jam galimybę pakilti ir jį padrąsino, kitaip tariant įkalbėjo jį pasilikti.
  5. Ive buvo tas, kurio įtakoje Apple pradėjo gaminti baltos spalvos produktus. Anot buvusio Apple dizainerio Doug Satzger, Steve Jobs iš pradžių buvo prieš baltą spalvą ir sutiko tik tada kai jam buvo parodytas kitas baltos atspalvis „mėnulio pilka“. Dauguma dalykų, kuriuos Jony kūrė dar Anglijos dizaino mokykloje buvo balti ir jis tą tendenciją tęsė ir dirbdamas Apple.
  6. Jony yra techno muzikos gerbėjas. Šio stiliaus muziką galima dažnai išgirsti slaptoje Apple dizaino studijoje, kurią matę apibūdina kaip triukšmingą ir chaotišką, skendinčią muzikoje, pilną dizainerių, kurie važinėjasi riedučiais ir žaidžia futbolą.
  7. Jis vienintelis dizaino studijoje turi savo asmeninį kambarį/kabinetą, kuris apibūdinamas kaip stiklinis kubas, kuriame yra tik stalas, kėdė ir lempa ir jokių šeimos nuotraukų. Jo asmeninis kabinetas yra tokia privati vieta, kad net kai kuriems aukštiems Apple pareigūnams, pavyzdžiui buvusiam iOS vadui Scott Forstall, į jį patekti nebuvo galima.
  8. Ive neturi teisės pasakyti savo žmonai ką šiuo metu kuria. Priešingai nei kai kurie dizaino grupės nariai, Ive niekada savo vaikams neleidžia įeiti į dizaino studiją.
  9. Ive buvo vienas iš dviejų žmonių, kuriuos Steve Jobs 2004 metais po eilinės kasos vėžio operacijos pakvietė susitikimui. Kitas žmogus buvo Jobs’o žmona Laurene.
  10. Dirbantys su Ive sako, kad jis nenori tapti Apple CEO. Vienas buvęs dizaino komandos narys sakė, kad Ive nedomina jokie vadovavimo kompanijai aspektai.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų