Siri nežinojo, kad gyvens iPhone

Tema: iOS

Apple pristatydama iPhone 4S ir iOS 6, pasaulį supažindino su viena iš savo naujovių - Siri, asmeniniu asistentu, kuris dabar tapo daugelio kasdieninis pagalbininkas. Vieni jį/ją myli, kiti nekenčia, tretiems dėl jos/jo nei šilta nei šalta, o dar kiti su Siri šnekasi, kai pasijunta vieniši.

Iš tiesų Siri nėra visiškai roboto sukompiliuotas balsas ir, kažkuria prasme, Siri tai realūs žmonės.

Amerikoniško moteriško Siri balso savininkė, Atlantos gyventoja - Susan Bennett. Susan balsas, kuris dabar naudojamas Siri, buvo įrašytas 2005 metais, prieš šešis metus iki jis buvo pristatytas kaip iPhone asmeninis asistentas.

Susan visą mėnesį, po keturias valandas per dieną įrašinėjo įvairiausius skiemenis bei jų tarimo variantus ir neturėjo nė mažiausio supratimo kur jos balsas bus panaudotas. Apie tai, kad Suzan balsas yra panaudotas iPhone, ją informavo jos draugas, atsiuntęs jai elektroninį laišką ir paklausęs ar ten ne jos balsas. Kadangi Susan naudojo senesnį iPhone, kuriame nebuvo Siri, ji nuėjo į Apple Store ir įsitikino, kad ten ji.

Suzan profesionali aktorė įgarsintoja, savo karjerą kaip „roboto balsas“ pradėjusi maždaug prieš 40 metų. Jos balsą galima išgirsti oro uostuose, GPS įrenginiuose ir reklamose. Siri balso savininkė sakė, kad pradžioje girdėti „save kalbant ir interaktyviai bendraujant“ iš telefono buvo kiek šiurpoka, bet dabar jos susidraugavo.

Atsiprašau, kad žemiau esančiam video peržiūrėti reikalingas Flash. Jei neturite Flash, bet turite Chrome naršyklę, atsidarykite šitą video joje. Deja, spėju, iPhone, iPod ar iPad pažiūrėti šio vaizdo nepavyks nes didelės korporacijos dažnai ganėtinai nerangios atsikratant senų technologijų.

Britų vyriškasis Siri yra aktorius įgarsintojas Jon Briggs, dar Europoje žinomas kaip Dievo balsas. Jon’o balsas taip pat buvo įrašytas prieš šešis metus iki pasirodant iPhone, kai jis dirbo Scansoft. Aktorius įšnekėjo 5000 sakinių ir taip pat nežinojo, kad jo balsas bus panaudotas Siri iki neišgirdo savęs vienoje iPhone reklamoje. Briggs sako, kad už jo balso įrašą sumokėjo Scansoft, kuri ir yra tų įrašų savininkė, tačiau Apple nebuvo susisiekusi su juo dėl balso panaudojimo.

Siri austrtalietė taip pat realus egzistuojantis žmogus. Interviu su ja video žemiau.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų