iPhone 5s našumo palyginimas su kitais telefonų modeliais

Pasirodžius naujiesiems iPhone 5s daugelis mąsto ar verta atnaujinti savo esamą įrangą ir koks skirtumas yra tarp naujų iPhone modelių ir turimo telefono.

iPhone modelių palyginimas - SunSpider 1.0

(Laikas milisekundėmis - mažiau = geriau)

Nors savo pristatymo metu Apple kalbėjo, kad iPhone 5s yra 41 kartą našesnis nei pirmasis iPhone, testų rezultatai rodo visai kitą situaciją.

Žemiau esančioje lentelėje palyginti visi iPhone modeliai. Testuotose modeliuose įdiegta paskutinė jiems tinkanti iOS versija.

Šaltinis: AnandTech. Laikas milisekundėmis - kuo mažiau tuo rezultatas geresnis. Sprendžiant iš aukščiau esančio grafiko, iPhone 5s našesnis 100 kartų lyginant su pirmuoju iPhone. Net lyginant su iPhone 4 skirtumas yra didžiulis. Dauguma vartotojų įdiegę iOS 7 į iPhone 4 sako, kad telefonas veikia labai lėtai, per lėtai net ir paprastam vartotojui. iPhone 4S reikalai daug geresni, nors pabandžius iPhone 5s ar net iPhone 5 ir paskui į rankas paėmus iPhone 4S jis atrodo gerokai lėtas.

iPhone modelių palyginimas - Browsermark 2.0

(Vertinimas - daugiau = geriau) Šaltinis: AnandTech. Browsermark 2.0 rezultatai parodo iPhone modelių našumą atliekant mažiau procesoriaus pajėgumų reikalaujančius veiksmus. Vertinimo rezultatas - kuo daugiau tuo geriau

Procesoriaus našumo testams naudotas įprastas Java ir HTML5 pagrindu sukurtų testų. Lentelėse žemiau parodyti mobilių telefonų rezultatai su dviem išimtimis: Intel’io Bay Trail FFRD ir Qualcomm’o MSM8974 Snapdragon 800 MDP/T.

SunSpider Javascript Benchmark 1.0 - numatytoji įrenginio naršyklė

(Laikas milisekundėmis - mažiau = geriau) Šaltinis: AnandTech. Naršyklės Java varikliuko našumo patikrinimas. Laikas milisekundėmis - kuo mažiau tuo rezultatas geresnis

Mozila Kraken Benchmark 1.1

(Kodo įvykdymo laikas milisekundėmis - mažiau = geriau)

Kraken testas skirtas daug sudėtingesniems Javascript algoritmams.

Šaltinis: AnandTech. Naršyklės Java varikliuko našumo patikrinimas. Laikas milisekundėmis - kuo mažiau tuo rezultatas geresnis. Kraken testo rezultatuose Apple iPhone 5s esantis A7 procesorius užima antrą vietą po Intel Atom Z3770. Lentelėje nėra parodyta, bet iPhone 5s, šio testo rezultatai, labai artimi Intel Atom Z3740 rezultatams. Aukščiau esančio testo rezultatuose matyti, kad naujasis iPhone 5s savo pirmtaką iPhone 5 lenkia 2,3 karto.

Google Octane Benchmark v1

(Vertinimas - daugiau = geriau)

Google Octane testas tai dar vienas Javascript testas. Šis Google testas yra sukurtas testuoti Google V8 varikliuką. Įrenginiai, kuriuose numatytoji yra Chrome naršyklė čia turėtų pasirodyti geriausiai. Šaltinis: AnandTech. Vertinimo rezultatas - kuo daugiau tuo geriau

Šio testo rezultatuose Bay Trail vėl užima lyderio poziciją. Lyginant iPhone 5s ir iPhone 5 našumą, šio testo rezultatuose naujasis iPhone modelis iPhone 5 lenkia 92 procentais.

Browsermark 2.0

(Vertinimas - daugiau = geriau)

Browsermark 2.0 testas daug įdomesnis. Vietoje to, kad matuotų Java kodo našumą, jis yra daug realistiškesnis ir parodo kokį skirtumą būtų galima jausti realiai naršant internete. Šaltinis: AnandTech. Vertinimo rezultatas - kuo daugiau tuo geriau

Visą, išsamią 13 puslapių AnandTech iPhone apžvalgą rasite AnantTech svetainėje.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų