Prancūzai testuoja pirštų atspaudo pagrindu veikiantį atsiskaitymo būdą

Prekybinio centro Prancūzijoje pirkėjai pritaria galimybei atsiskaityti nuskenuojant piršto atspaudą.

Prancūzijos vartotojai tik ką baigė testuoti technologijas, leisiančias ateityje saugiai atsiskaityti už pirkinius parduotuvėse.

Pusę metų trukęs eksperimentas, leido kai kuriems vartotojams pamiršti savo kreditinės kortelės kodą ir atsiskaityti už pirkinius paprasčiausiai nuskenavus savo piršto antspaudą. 94% eksperimente dalyvavusių žmonių, pritarė tokiai idėjai ir norėtų ateityje taip atsiskaitinėti už pirkinius.

Eksperimentas vyko šiaurės Prancūzijoje, Villeneuve-d’Ascq ir Angoulême miesteliuose, netoli Lilio. Eksperimento metu skenuojant pirštų atspaudus buvo atlikta beveik 5000 atsiskaitymų. Neseniai atlikta apklausa (apklausta 2159 pirkėjai) parodė, kad 49% sakė, kad norėtų atsiskaityti už pirkinius biometriniu būdu, 30% sakė norėtų atsiskaityti mobiliuoju telefonu naudojant NFC (Near field communication), 23% norėtų atsiskaityti trumpąja žinute.

Prancūzijos vartotojai buvo vieni pirmųjų išbandžiusių šią naują technologiją, kuri yra kur kas saugesnė nei magnetinės juostelės esančios ant kredito kortelių ir parašas (šis atsiskaitymo būdas vis dar labai populiarus JAV). Parašą galima padirbti, jau nekalbant apie tai, kad jo atitikimą retai kas tikrina, o PIN’ą rečiau naudojantis kortele nesunku ir pamiršti, tačiau kur kas sudėtingiau padirbti ir pasinaudoti svetimu pirštų atspaudu ir pirštų galuose esančių venų raštu.

Kasmet nuklonuojant magnetinių juostelių, esančių ant kredito kortelių, duomenis pavagiamos milžiniškos pinigų sumos. Jei manote, kad jūsų kredito kortelė yra lustinė ir todėl esate visiškai saugūs - taip nėra. Lustinė kreditinė/mokėjimo kortelė turi ir magnetinę juostelę saugančią duomenis reikalingus atsiskaitymui įvykdyti ir gali būti naudojama kaip „planas B“ - sugedus „kortelės lustui.

Paskutiniu metu sklando gandai, kad Apple planuoja naudoti pirštų atspaudų skenavimo technologiją savo iPhone, kaip apsaugą nuo nesankcionuoto pasinaudojimo telefonu.

Šaltinis: The Telegraph

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų