Ko reikia, kad aplikacijos Apple App Store atsidurtų tarp geriausių

Mobilių aplikacijų analitikai iš Distimo paskelbė naują ataskaitą su skaičiais reikalingais aplikacijoms tam, kad pasiektų iOS App Store Top'us.

Šių Top'ų pasiekimas, aplikacijų kūrėjams, yra labai svarbus, nes tai yra geriausias, greičiausias ir patogiausias būdas vartotojams jas pastebėti.

Apple skelbia trijų tipų aplikacijų Top'us: mokamų aplikacijų Top'as, nemokamų aplikacijų Top'as ir labiausiai perkamų aplikacijų Top'as. Iš Distimo ataskaitos: „Tam, kad aplikacija atsidurtų Top 50 nemokamų aplikacijų sąraše - per dieną, vidutiniškai ją turi atsisiųsti 23 tūkstančius kartų (gegužės mėnesio duomenimis iPhone aplikacijos JAV Apple App Store). Mokamoms aplikacijoms, šis vidurkis apie 25 kartus mažesnis ir yra vidutiniškai 950 atsisiuntimų per parą. Norint atsidurti labiausiai perkamų aplikacijų 50-tuke aplikacija, per parą, vidutiniškai turi generuoti apie 12 000 JAV$.

Kiek reikia kartų atsisiųsti aplikaciją arba kiek pajamų ji turi sugeneruoti per parą, kad patektų į Top'ų viršų. Distimo duomenys 2013 gegužės mėn JAV iTunes Store
Šaltinis: Distimo. Kiek kartų, vidutiniškai, iPhone aplikacija turi būti atsisiųsta arba kiek pajamų ji turi sugeneruoti per parą, kad patektų į Top'ų viršų. Duomenys 2013 gegužės mėn. JAV iTunes Store

Skaičiai, žinoma, kinta priklausomai nuo paros laiko ir savaitės dienos. Distimo paskaičiavo, kad šeštadienį, tam kad aplikacija patektų į nemokamų aplikacijų Top 10 – ji turi būti atsisiųsta 9% daugiau kartų, o sekmadienį 11% daugiau nei „darbo“ dienomis.

Šaltinis: Distimo. Aplikacijų atsisiuntimų pagal savaitės dienas kiekis reikalingas norint patekti į TOP-10 (2013 metų gegužės mėn., JAV iTunes Store duomenimis)
Šaltinis: Distimo. Nemokamų iPhone aplikacijų JAV iTunes Store, patenkančių į TOP10, indeksuotas atsisiuntimų vidurkis pagal savaitės dienas. Pirmadienis = 100 (Duomenys 2013 metų gegužės mėnesio JAV iTunes Store)

Aplikacijų, patenkančių į Top'us atsisiuntimo kiekiai skiriasi priklausomai ir nuo šalies.

Aplikacijų atsisiuntimai TOP25 pagal šalį. Šaltinis: Distimo
Šaltinis: Distimo. Indeksuoti nemokamų iPhone aplikacijų, patenkančių į TOP 25 atsisiuntimai pagal šalis. Indeksuota JAV = 100

Yra aplikacijų kūrėjų, kurie pasisako už tokių Top'ų panaikinimą (pvz. Marco Arment), nes jų manymu šie Top'ai, greičiau, parodo, kaip galima šia sistema manipuliuoti nei, kad sistemos aktualumą ir tikrumą, turėdami omenyje AppGratis paslaugas, kurios pagalba, programuotojai su pilnomis kišenėmis pinigų, gali nusipirkti bilietą į Top 10.

Aplikacijų, užimančių 50 vietą, TOP 50 labiausiai perkamų aplikacijų sąraše generuojamos pajamos per parą. Duomenys JAV, 2013 m. gegužės mėnuo.
Aplikacijų, užimančių 50 vietą, TOP 50 labiausiai perkamų aplikacijų sąraše generuojamos pajamos per parą. Duomenys JAV, 2013 m. gegužės mėnuo.

Šaltinis: Distimo

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų