Apple teisme dėl HD filmų nuomavimo seniems iPhone

Temos: Apple, Teisė

Perkant ar nuomojantis iTunes Store filmus, pirmoje eilėje yra siūloma HD filmo versija jei tokia yra ir tai atvedė Apple į teisiamųjų suolą.

Big Daddy DVD

Jei nutarėte nusipirkti ar išsinuomoti filmą iTunes Store, pirmasis jums pasiūlytas variantas bus HD, kuris kainuoja brangiau. Floridoje Apple yra paduota į teismą už tai, kad 2010 metais iTunes Store išnuomojo brangiau kainuojantį Adam Sandler’io fimą „Big Daddy“ senesnio modelio iPhone, kuriame to filmo peržiūrėti nėra galimybės.

Kai 2010 metais Apple išleido iTunes 8.0 versiją, HD tapo pirmiausiu siūlomu video formatu, tokiu būdu „nepasižiūrėję“ vartotojai turintys senesnio modelio iOS prietaisus, galėdavo nusipirkti ar išsinuomoti filmus, kurių tuose prietaisuose jie negalėdavo pažiūrėti. Galima sakyti, kad patys kalti, jei naudoja senus prietaisus ir neskaito to kas parašyta arba nežino jų galimybių, tačiau technologijų amžiuje būtų kur kas gražiau ir visiškai nesudėtinga apsieiti be tokio tipo nesusipratimų.

Dabar Apple į atsisiuntimo procesą yra įdėjusi įspėjimą apie tai, kad filmas nebus rodomas senesniuose įrenginiuose, tačiau byla siekiama nuostolių padengimo už tai, kad Apple nors ir žinodama, kad filmas negalės būti parodytas tame įrenginyje - pardavimą įvykdydavo. Atsižvelgiant į iPhone 3G populiarumą, tokių nesusipratimų išties galėjo būti nemažai.

Pilną pareiškimą teismui galite paskaityti dokumente esančiame žemiau:

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų