Apple pripažino įsilaužimą į jos programuotojams skirtą svetainę

Temos: Apple, Internetas

Sekmadienį Apple pripažino, kad į registruotiems Apple programuotojams skirtą svetainę buvo įsilaužta.

Neveikia developer.apple.com svetainė

Iki šiol buvo galima tik spėlioti kodėl nuo antradienio neveikia Apple registruotiems programuotojams skirta svetainė.

„Praeitą antradienį, įsilaužėliai pabandė išgauti asmeninę registruotų Apple programuotojų informaciją saugomą jiems skirtoje svetainėje. Asmeninė vartotojų informacija yra užkoduota ir įsilaužėliams nėra prieinama, tačiau mes negalime garantuoti, kad įsilaužėliai neturėjo priėjimo prie programuotojų elektroninių pašto adresų ir vardų. Skaidrumo dvasioje mes norime jus informuoti apie įvykį. Vos tik pastebėję įsilaužimą mes tuojau pat atjungėme priėjimą prie svetainės ir jos duomenų.
Norėdami išvengti panašių saugumo pavojų ateityje, mes pilnai atnaujiname registruotiems programuotojams skirtas sistemas, atnaujiname serverių programinę įrangą, perkrauname duomenų bazes ir ties šiuo reikalu 24 valandas per parą.
Mes apgailestaujame dės kilusių nepatogumų ir tikimės, kad programuotojams skirta svetainė greitai vėl bus prieinama“.

Programuotojams skirtoje svetainėje, kurią registruoti Apple programuotojai naudoja savo paskyrų valdymui bei kitiems su programų kūrimu Apple įrangai susijusiais reikalais, taip pat patalpintas ir Apple programuotojų forumas, API dokumentacija ir t.t.

Apple ilgokai tylėjo apie šių serverių neprieinamumo priežastis. Daug programuotojų pradėjo pergyventi, kad jų aplikacijos bus pašalintos iš App Store, nes jie negali prisijungti ir atnaujinti savo informacijos. Dabar Apple jau paaiškino, kad Programuotojai atsidūrę tokioje situacijoje neturėtų nerimauti.

Šiuo metu, svetainės dalis nesusijusi su vartotojų informacija vėl prieinama, tačiau programuotojai kol kas dar negali prisijungti prie savo paskyrų. Apple užtikrino, kad įsilaužėliai neturėjo priėjimo prie aplikacijų kodo ar serverių kuriuose ši informacija yra saugoma.

Apple neatskelidė informacijos ar teisėsaugos pareigūnai dalyvauja šio incidento tyrime.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų