iTunes Video parduotuvė

Horcace Dediu iš Asymco „išmtavo“ Apple iTunes Video parduotuvės dydį.

iTunes Video parduotuvė yra keistoka vieta statistikai, nes didžiausią dėmesį Apple ir spauda skiria App Store (aplikacijų parduotivei) ir be abejo per iTunes pardavinėjamai muzikai, be kurios iTunes apskritai neegzistuotų, o iTunes video parduotuvė, kur galima nusipirkti ar išsinuomoti filmų ar serialų - lieka šešėlyje.

Apple filmais per iTunes prekiauti pradėjo prieš šešerius metus, o serialai prieš - penkis. Skelbdama 2007 metų antro ketvirčio rezultatus Apple paskelbė apie 2 milijonus filmų atsisiuntimų, o 2008 metų trečio ketvirčio rezultatus - 200 tūkstančių serialų atsisiuntimų, o paskui sekė ilgas nežinios laikas… Šiandien Apple paskelbė skaičius: iš iTunes Store iki dabar jau atsisiųsta daugiau nei vienas milijardas TV serialų epizodų ir 380 milijonų filmų (350 tūkstančių per dieną).

Horace Dediu paskaičiavo, kad iTunes Video Store generuojami pinigai ne tokie jau ir maži 1.75 milijardai JAV$ per metus. Iš grafiko esančio žemiau matome, kad tai sąlyginai nedidelė viso „pyrago“ riekelė, nors ir generuojanti pakankamai apčiuopiamą pinigų sumą.

iTunes generuojamos pajamos (iki 2012 IV ketvirčio)

Dabar iTunes turi 575 milijonus vartotojų, kurie išleidžia filmams, aplikacijoms, muzikai… 20 milijardų JAV$ per metus. Vidutiniškai, vienas vartotojas iTunes ir Mac App Store išleidžia: 9 JAV$ Mac aplikacijoms, 2 JAV$ – knygoms, 16 JAV$ iOS aplikacijoms, 12 JAV$ muzikai ir 4 JAV$ video).

Šatinis: Asymco

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų