Apple žengė rimtą žingsnį kovoje su iOS prietaisų vagystėmis

Temos: Apple, iOS, Saugumas

Paskutiniu metu buvo daug triukšmo dėl padažnėjusių Apple prietaisų vagysčių, o ypač iPhone. Kovai su iPhone vagystėmis yra net sukurtas Niujorko policijos departamente atskiras padalinys kovai su iPhone ir iPad vagystėmis.

Panašu, kad po WWDC San Francisko ir Niujorko, kartu su daugeliu iPhone ar iPad vartotojų, lengviau atsiduso, išgirdę, kad Apple sugalvojo naują kovai su iPrietaisų vagystėmis skirtą mechanizmą.

Niujorko įgaliotinis, generolas Eric Schneiderman ir San Francisco įgaliotinis, generolas George Gascon paskutiniais mėnesiais padarė visą eilę pranešimų kaltindami Apple ir kitus išmaniųjų telefonų gamintojus neskiriant reikiamo dėmesio savo produktų apsaugojimui nuo vagysčių. Dabar tiek vienas, tiek ir kitas generolai sakė, kad yra paskatinti naujosios Apple „Aktyvacijos užrakinimo“ funkcijos atsirasiančios iPhone ir iPad įdiegus iOS 7.

Mes esame patenkinti tokiu Apple žingsniu kovoje su išmaniųjų telefonų vagystėmis“, pranešė abu teisėsaugininkai bendrame pranešime Associated Press. „Tačiau mes dar neturime galutinio sprendimo apie šį apsaugos būdą, kol neturime galimybės suprasti jo veikimo principo“.

JAV maždaug viena iš trijų įvykdomų vagysčių susijusi su mobilaus telefono vagyste. Teisėsaugos pareigūnai sakė, kad išmaniųjų telefonų gamintojai, bendromis jėgomis, galėtų beveik išspręsti mobilių telefonų vagysčių klausimą ir panaikinti vogtų telefonų verslą - įdiegdami mechanizmą, leidžiantį pavogtą telefoną užblokuoti taip, kad jo nebūtų galima įjungti.

Panašu, kad būtent tokį būdą Apple ir įdiegė naujojoje iOS versijoje. Anot Apple, aktyvavimo užrakinimo funkcija, neleis telefono aktyvuoti net ir po to, kai vagis iština visą jame buvusią informaciją (atstato gamyklinius parametrus). Papildomai, ir dabartiniuose iOS prietaisuose esanti „Find My iPhone“ rodys apytikslę prietaiso buvimo vietą.

Gaskon ir Schneiderman pakvietė Apple ir kitus telefonų gamintojus į išmaniųjų telefonų sąskrydį vykstantį Niujorke šią savaitę ir kur bus diskutuojama galimi kovos, su mobilių telefonų vagystėmis, būdai.

Amerikoje, panašu išties prasidėjusi telefonų vagysčių epidemija, vien per 2012 metus 1.6 mln. amerikiečių tapo telefonų vagišių aukomis. „Priešingai, nei visa eilė kitokių nusikaltimų - telefonų vagystės gali būti išnaikintos technologinėmis priemonėmis“, - kalbėjo New York įgaliotinis generolas Eric Schneiderman.

Asmeniškai man, ši funkcija viena labiausiai patikusių iOS 7 naujovių sąraše. Pamenu, prieš kelis metus, atsakydamas į iš Apple gautą laišką, parašiau, kad „norėčiau, jog Apple padarytų savo prietaisus tokius, kad vogti juos būtų - paprasčiausiai beprasmiška“.

Įdomu tik kaip šis apsauga veiks ar kokių priemonių bei veiksmų reikės imtis padėvėtų iPhone ar iPad pirkėjas, kad paskui „blogai nuotaikai užėjus, ankstesnis jų savininkas nesugalvotų jo užrakinti“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų