Aplikacijų jėga

Protezai Aplikacijos

Kol kunkuliuoja aistros dėl pirmosios iOS 7 beta ir Jony Ive meilės neoninėms spalvoms, Apple primena mums apie tai, kaip technologijos pakeitė pasaulį ir būtent, kaip konkretūs žmonės, o ne beveidės korporacijos - gali pakeisti kažkieno kito gyvenimą aplikacijų dėka.

Savo YouTube kanale, Apple paskelbė 10 minučių video, kuris yra, greičiau, tęsinys jų praeitų metų filmuko. Savo filme Apple rodo, kaip aplikacijų dėka, žmonės su kojų protezais, iPhone pagalba, gali kontroliuoti savo judesius, gydytojai Afrikoje gali diagnozuoti ligas žmonėms, kurie niekada nėra matę ligoninės ar gavę profesionalią medicininę pagalbą ir tėvai gali klausytis savo, niekada nekalbėjusių, vaikų. Filme Apple kalba ir apie žmones, esančius kitoje šių aplikacijų pusėje - tuos, kurie šias aplikacijas sukūrė.

Tai stiprus ir emocijas sukeliantis trumpametražis dokumentinis filmas. Nuo pirmadienio iOS 7 kritikuojama dėl vientisumo ir vizijos stokos, dėl nusisukimo nuo to ką iki šiol iOS atstovavo, už tai kad tampa „madinga“ vietoje to, kad būtų inovatyvi. Šis filmas, puikiai įsiterpia į visas šias diskusijas su savo stipriu parašu, kuris įpareigoja Apple - „Sukurta Apple Kalifornijoje“.

Aplikacijų kūrimas tapo verslu, atskira ekonomikos šaka su savo 600 milijonų iOS įrenginių vartotojų rinka. Šis verslas sukuria darbo vietas, naujas kompanijas ir milijonierius.

Mes norima, kad nelaimės niekada nepaliestų mūsų vaikų ar artimųjų, tačiau kartais nutinka ne taip kaip mes trokštame. Technologijų išsivystymo dėka, galima tų bėdų padarinius jei ne visiškai išspręsti ar panaikinti, tai bent sušvelninti. Apple sukūrė puikią platformą, kuria naudodamiesi žmonės gali padėti milijonams kitų. Prieš tris metus, Steve Jobs sakė: „mintis apie tai, kad gali padėti kitiems, kiekvieną ryta išverčia iš lovos ir verčia eiti į darbą“.

„Aš viso labo bičas, kuris pamatė problemą, kurią reikėjo išspręsti“, - sako programuotojas Apple filme. Tai ir yra aplikacijų jėga.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų