Adobe išleido Photoshop Lightroom 5

Šiandien Adobe oficialiai išleido Photoshop Lightroom 5. Nuotraukų tvarkymo ir valdymo aplikaciją – tiesioginį Apple Aperture konkurentą.

Naujoji Lightroom versija turi visą eilę puikių patobulinimų, štai keli jų:

  • Advanced Healing Brush (dar vadinamas „pleistriuku“): pašalina nereikalingus, blaškančius elementus nuotraukoje. Nustatykite įrankio aktyviosios dalies reikiamą dydį ir „šiukšlės“, net ir keistų formų – išnyks.
  • Upright tool: vienu pelės paspaudimu ištiesinkite nuotraukas. Naujasis Upright tool įrankis išanalizuoja nuotrauką ir horizontaliai ir vertikaliai nuožulnias linijas net kai nuotraukoje nesimato horizonto linijos.
  • Radial Gradient tool: suteikite daugiau akcento reikiamoms nuotraukos vietoms, kontroliuodami efektų stiprumą pridėkite vinjetavimo, išcentruoto ar dauginio vinjetavimo efektus.
  • Smart previews: naudinga galimybė, jei norite pasiimti nuotraukų biblioteką su savimi, bet nenorite tystis visų „Gigabaitų“ nuotraukų – pasiimkite su savimi mažesnes - „Smart Preview“ nuotraukas, atlikite reikiamus pakeitimus dirbdami su joms ir vėliau juos pritaikykite dideliems jų failams.

ir visa eilė kitų patobulinimų, palengvinančių nuotraukų tvarkymą, organizavimą, fotoalbumų (knygų) kūrimą ar filmuotos medžiagos „slide-show“ naudojime.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų