Mobilografija - iPhone5 vs HTC One

Tema: iPhone

Vykstant nuožmiai kovai tarp kompanijų gaminančių mobilius telefonus ir planšetinius kompiuterius bei šių produktų vartotojų, vienas per kitą šaukiančių, kad jų naudojamas prietaisas ar jame esanti OS yra geresnė, pranašesnė, naujesnė ar kokia nors kitokia …esnė – daugelis išsakomų argumentų, kai nėra atlikta testų, tėra asmeninės patirties ar kokybės supratimo rezultatas, o gal kartais ir aklas pozicijos gynimas nenorint pasijusti loser’iu.

Allyson Kazmucha iš iMore atliko fotografavimo galimybių testą palygindamas iPhone 5 su HTC One. Fotografavo Allyson tuo pačiu metu ir toje pačioje vietoje tomis pačiomis sąlygomis. iPhione naudoja f/2.4 diafragmą, jame yra 1/3.2" jutiklis, o pikselio dydis 1.4 mikrometro. HTC One „stiklas“ kiek šviesesnis – f/2.0, o pikselio dydis 2 mikrometrai ant tokio pačio jutiklio, kaip ir pas iPhone.

Lyginama buvo fotografuojant įprastai, judesyje, riboto apšvietimo sąlygomis ir panoraminė fotografija.

Tikrai rekomenduoju paskaityti, išsamią Allyson apžvalgą, kurią ji atliko kruopščiai.

Užbėgdamas už akių, tiems kas nenori skaityti ar nesupranta angliškai – pasakysiu, kad iPhone 5 geriau susitvarko su spalvomis ir apima platesnę jų ir pustonių gamą, tuo tarpu HTC One daug geriau fotografuoja riboto apšvietimo sąlygomis. Na o panoraminių vaizdų fotografavime iPhone 5 paliko HTC One toli toli….

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų