iPhone fotografavimo galimybių evoliucija

Tema: iPhone

Niekam nėra paslaptis, kad mobilus telefonas be fotografavimo galimybės – dabar jau nebepatraulus ir atrodytų, švelniai sakant, nereikalingas.

Dauguma, turinčių šiuolaikinius išmaniuosius telefonus, vis dažniau palieka savo gremėzdiškai atrodančius fotoaparatus namie. Dažnai, net profesionalūs fotografai, kurie iš namų be fotoaparato net šiukšlių išnešti neina, dėl žalio smagumo, o kartais net todėl kad taip greičiau – naudoja savo išmaniuosius telefonus „ne pagal jų pirminę paskirtį“. Šios fotografijos rūšiai atsirado ne tik specialius terminas – „mobilografija“, bet susikūrė visa industrija su tam tikslui skirtomis svetainėmis, socialiniais tinklais ar programėlėmis. Kai kurie pusiau profesionalūs veidrodiniai fotoaparatai, dabar turi mažiau galimybių nei jų skambinimui skirti fotografuojantys kolegos (buvau parašęs mažieji kolegos, bet prisiminiau kelis naujausius Samsung, LG ir Nokia telefonus ir žodį „mažuosius“ ištryniau.)

Populiariausi Fotoaparatai Flicker svetainėje 2013/05
Šis grafikas rodo fotoaparatų populiarumą pagal Flickr svetainėje patalpintų nuotraukų duomenis (2013 gegužė)

Tobulėjant mobiliems telefonams, kartu su technologijomis koja-kojon žengia ir jų fotografavimo galimybės. Nuo 2007 metų, kai buvo pristatytas pirmasis iPhone, šiuo aparatu padarytų nuotraukų kokybė taip pat labai pasikeitė.

Žemiau yra nuotraukų, padarytų naudojant iPhone skirtą aplikaciją Camera+, rinkinys padarytas su kiekvienos kartos iPhone. kairėje pusėje bendras nuotraukos vaizdas, o dešinėje – nuotraukos fragmentas 1:1.

iPhone fotografavimo kokybės evoliucija
Nuotrauka: campl.us
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų